De Monumenten

de-monumentenDe oudste koersen zijn wellicht ook de mooiste. De fantastische klassiekers Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Roubaix, Ronde van Lombardije, Milaan-Sanremo en Ronde van Vlaanderen hebben een enorme geschiedenis om duimen en vingers van af te likken. De historie van deze stuk voor stuk legendarische koersen met vaak epische helden werden door auteur Peter Cossins gebundeld in een boek met de toepasselijke naam ‘De Monumenten’. Voor elke rechtgeaarde wielerliefhebber een absolute must have. Ideaal leesvoer om weg te dromen op een koude herfstavond voor de houtkachel. ‘De Monumenten’ is een boek vol roem en heroïek van deze buitengewone wielerwedstrijden.

WINWINWIN! Met dank aan uitgeverij Manteau mag WieleVerhaal exclusief twee exemplaren van ‘De Monumenten’ verloten. De prijsvraag luidt: Wat is de o zo mooie bijnaam van de Ronde van Lombardije? Mail het antwoord op deze vraag voor 30 oktober 2015 naar wielerverhaal@ybrosportswriting.com en een onschuldige hand bezorgt u mogelijk een uniek exemplaar van dit gloednieuwe boek. Deze prijsvraag is afgelopen. De winnaars van het boek ‘De Monumenten’ zijn Kim Geuens uit Lommel (B) en Koene Rem uit Maasbree (NL). Proficiat! De winnaars worden persoonlijk verwittigd en krijgen het boek toegestuurd.

 

In this article