Speel onze voorjaarsquiz en win een gesigneerd wedstrijdshirt van Brecht Dhaene (Veranda’s Willems)

BrechtDhaene8We durven te stellen dat het merendeel van de wielerliefhebbers heeft genoten van het voorbije voorjaar bij de mannen. Het was vaak duimen en vingers aflikken, want er werd bijna altijd stevig koers gemaakt. We stelden een quiz op en hebben ook een heel mooie prijs: Brecht Dhaene van Veranda’s Willems heeft zijn wedstrijdshirt van de Ardense Pijl gesigneerd en opzij gelegd. Speel onze quiz, dan is het straks misschien van jou! Deze prijsvraag is afgelopen en werd gewonnen door Eline Vinck uit Bazel (B). Gefeliciteerd. U ontvangt binnenkort het gehandtekende shirt van Brecht Dhaene. Wie wil kan de quiz nog spelen voor de fun (antwoorden onderaan).

 

1. Greg Van Avermaet drukte in de Omloop Het Nieuwsblad meteen zijn stempel. Lotto Soudal kon rekenen op een sterke Tiesj Benoot, die uiteindelijk als 3e finishte. Het is al 14 jaar geleden dat de Belgische Lotto-ploeg nog eens kon zegevieren in de Omloop. Wie won er toen?

A. Peter Van Petegem
B. Frank Vandenbroucke
C. Philippe Gilbert

2. Jasper Stuyven is nu wel definitief doorgebroken in het profpeloton. Na een machtige solo zette hij iedereen te kijk in Kuurne-Brussel-Kuurne. Maar op welke helling brak Peter Sagan de wedstrijd open?

A. Kluisberg
B. Oude Kwaremont
C. Côte du Trieu

3. Niki Terpstra was outstanding in de GP Le Samyn. Scott Thwaltes van Bora-Argon werd 2e, Florian Sénéchal van Cofidis 3e. Welke Belg finishte als 4e? 

A. Loïc Vliegen
B. Philippe Gilbert
C. Ben Hermans

TheAllrounFlandrien (v)

4. Timothy Dupont rondde in Nokere Koerse een ijzersterke finale af van Veranda’s Willems. Maar wie was eigenlijk als kopman aangeduid bij het team van Ivan De Schamphelaere?

A. Brecht Dhaene
B. Aidis Kruopis
C. Elias Van Breusseghem

5. Een memorabele spurt werd het in Dwars door Vlaanderen, waar Jens Debusschere van Lotto Soudal in allerijl zijn wiel als eerste over de meet in Waregem gooide. Welke Fransman dacht al dat hij gewonnen had en werd daarom alsnog 2e?

A. Arnaud Démare
B. Nacer Bouhanni
C. Bryan Coquard

wedstrijd Baloise Belgium Tour6. Michal Kwiatkowski en Peter Sagan kleurden de finale van de Record Bank E3 Prijs in Harelbeke. De Pool klopte de Slovaak, maar waar forceerde Kwiatkowski de beslissende demarrage?

A. Kapelberg
B. Karnemelkbeekstraat
C. Tiegemberg

7. In Gent-Wevelgem waren de bloemen voor de wereldkampioen. Meteen de eerste zege voor Peter Sagan in zijn regenboogtrui. Op de 2e beklimming van de Kemmelberg openden Sagan en nog iemand de debatten. Over wie hebben we het?

A. Fabian Cancellara
B. Sep Vanmarcke
C. Vyacheslav Kuznetsov

8. De 100e Ronde van Vlaanderen kreeg met Sagan – opnieuw hij – een fantastische winnaar. Maar welke Belg van Wanty-Groupe Gobert – het procontinentale team dat die dag zijn overleden ploegmaat Antoine Demoitié eerde – reed een dijk van een wedstrijd en finisht uiteindelijk in de top 10?

A. Dimitri Claeys
B. Tom Devriendt
C. Frederik Backaert

9. Weinig of geen Vlamingen zullen vooraf hun geld gezet hebben op Mathew Hayman als winnaar van Parijs-Roubaix. 10 dagen voor zijn 38e verjaardag. Maar de hoeveelste Helleklassieker was het al voor de sympathieke Australiër?

A. 14e
B. 15e
C. 16e

10. De Amstel Gold Race was een kolfje naar de hand van Enrico Gasparotto van Wanty-Groupe Gobert. Voor de 2e keer al, want ook in 2012 won de nu 34-jarige Italiaan. Met wie rekende hij deze keer in de sprint af?

A. Giovanni Visconti
B. Sonny Colbrelli
C. Michael Valgren

11. Alejandro Valverde won de Waalse Pijl al voor de 4e keer, goed voor een record. Welk duo klopte de Spaanse kopman van Movistar op de Muur van Hoei?

A. Julian Alaphilippe en Wout Poels
B. Julian Alaphilippe en Daniel Martin
C. Daniel Martin en Wout Poels

12. Dat Wout Poels Luik-Bastenaken-Luik won, was toch wel wat een verrassing. Er zijn maar weinig Nederlanders hem voor gegaan in La Doyenne. Wie was de laatste?

A. Adrie van der Poel
B. Steven Rooks
C. Ab Geldermans

 

Antwoorden: 1A, 2B, 3A, 4B, 5C, 6B, 7A, 8A, 9B, 10C, 11B, 12A.

In this article