Nieuwe impuls voor het baanwielrennen – En ze gaan meteen vol voor het WK!

5-voudig wereldkampioen Theo Bos (33), vice-Europees kampioen Roy van den Berg (28) en Olympisch zilveren medaillewinnaar Matthijs Büchli (24) vormen samen een nieuwe professionele baanploeg. Voormalig baanwielrenner Tim Veldt (33) is de coach van het team. Deze 1e commerciële UCI-sprintbaanploeg in de geschiedenis van de Nederlandse wielersport wil nieuwe kansen creëren voor het baanwielrennen. Via de commerciële structuur ontstaan er nieuwe mogelijkheden om de sport een nieuwe impuls te geven.

Het team richt zich komend seizoen op de wereldbekerwedstrijden in Polen (3 tot 5 november) en Groot-Brittannië (10 tot 12 november), het NK baanwielrennen en het WK baanwielrennen in Apeldoorn, dat plaats zal vinden van 28 februari tot en met 4 maart 2018. De ploeg zal tijdens de wereldbekerwedstrijden uitkomen op de teamsprint, de individuele sprint, de Keirin en de kilometer tijdrit.

“Naast de individuele doelen van de renners in verschillende disciplines, richt het team zich op de teamsprint”, zegt teamcoördinator Theo Maucher. “We hebben hiervoor een complementair team samengebracht. Door de individuele sterktes van elke renner te combineren, vormen we een team dat op het hoogste niveau mee kan doen voor de overwinning. De structuur van een profteam biedt nieuwe sportieve mogelijkheden en kansen door het best mogelijke programma, materiaal en begeleiding bijeen te brengen.”

Trotse renners

Matthijs Büchli klinkt het bij. “Ik heb voor BEAT gekozen omdat ik het een hele gave club vind die dingen anders aanpakt in de wielersport. Ook ziet BEAT de kansen die er liggen in de baansport en ik kijk ernaar uit om dit samen vorm te geven. Ik wil me komend seizoen bewijzen op het hoogste niveau en toewerken naar het WK in Apeldoorn, waar ik voor de medailles wil strijden. Daarnaast wil ik onze zichtbaarheid vergroten en meer mensen van onze sport en onze prestaties laten genieten.”

“Ik ben ontzettend trots op de realisering van het team, een traject dat we eerder dit jaar hebben ingezet en waar we al meer dan 10 jaar van dromen”, vult Theo Bos aan. “Ik kijk ernaar uit om samen met Matthijs en Roy deze nieuwe stap te maken en de clubkleuren van BEAT te vertegenwoordigen. We gaan hard werken om de concurrentie met de wereldtop aan te gaan en de baansport naar een hoger niveau te tillen.”

Roy van den Berg: “Ik ben erg onder de indruk van de aanpak van BEAT. Ze hebben een professionele setting gecreëerd, een mooi programma samengesteld en een wij-gevoel neergezet binnen de volledige club. Ik ben dan ook heel trots om hier onderdeel van uit te mogen maken. Ik hoop nog meer kwalitatiever te trainen, wat moet resulteren in mooie prestaties op de grote kampioenschappen.”

1e professionele ploeg

De baanploeg krijgt een plek binnen de structuur van BEAT Cycling Club. BEAT is de eerste professionele wielerclub in de geschiedenis van de wielersport die topsport, breedtesport en wielerfans samenbrengt in een clubstructuur. “De baanploeg is een geweldige stap voor onze club om via een duurzame structuur onze intrede te doen in de professionele wielersport”, meent Geert Broekhuizen, oprichter van BEAT Cycling Club. “We hebben de baanploeg kunnen bouwen uit een financieel fundament van verschillende partners en inkomsten vanuit de club. Wij zien de baansport als een geweldige basis om het profwielrennen binnen BEAT Cycling Club verder uit te bouwen. Als BEAT willen we actief zijn in de topsport. Dat we dat nu al kunnen doen op het allerhoogste podium is een geweldige stap. We gaan onze leden op een unieke manier betrekken in het komende baanseizoen en de voorbereiding van ons team op het WK in Apeldoorn.”

In this article