Een rustdag in de Tour opent perspectieven om weer eens terug te kijken op het verleden. Via een goed boek bijvoorbeeld. Nieuw Amsterdam gaf dit jaar het boek van de gerespecteerde schrijver William Fotheringham uit over ‘Bernard Hinault, de renner, zijn tegenstanders en zijn opvolgers’.

William Fotheringham probeert het fascinerende karakter van de vijfvoudige Tourwinnaar en wereldkampioen van 1980 te doorgronden en onderzoekt waarom de Franse natie nog altijd op zoek is naar de ware opvolger van deze kampioen. In hoofdstukken wordt verteld over Hinaults Bretonse achtergrond, zijn specifieke karakter en zijn weg naar de top. Je komt als lezer ook meer te weten over de afkomst van zijn bijnaam ‘De Das’ en het ‘systeem-Guimard’. Hte boek leest vlot en aangenaam en de quotes van bijvoorbeeld Laurent Fignon zorgen voor een meerwaarde. Leuke extra’s zijn de oplijsting van Hinaults indrukwekkende palmares en het appendix met een overzicht van de grootste Bretonse renners aller tijden. Ideaal om de rustdag door te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*