Niemand is veilig voor de verzamelwoede van ene Henk Theuns. Nooit een pottenbreker geweest op de fiets, maar als verzamelaar van authentieke wielershirts is hij een waar beest. Meer dan 1.250 stuks heeft hij al. Ze werden allemaal voorzien van naam van de drager, het jaartal en de wedstrijd waarin ze gedragen werden.In het fantastische boek ‘Koerstrui’ werden ze één voor één netjes opgelijst. Een lust voor het oog en ook informatief bijzonder interessant. Er springen zoveel mooie truitjes uit! Dat van Dag Otto Lauritzen bijvoorbeeld. Of de Italiaanse kampioenentrui van Paolo Bettini. Theuns kreeg ook een wereldkampioenenshirt van Joop Zoetemelk cadeau! Tevens van Hennie Kuiper, Oscar Freire en Gerrie Knetemann hangen er wereldkampioenenshirtjes aan de kapstok. De meest waardevolle tricots werden in het boek uitvergroot en voorzien van een korte biografie. Dit boek is echt een topexemplaar!

Het werd geschreven door Evert de Rooij en uitgegeven bij Trichis. Snel bestellen? Doe het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*