Het WK staat er weer aan te komen, voor het eerst sinds 1986 in Amerika (check en check!). Tijd om nog eens terug te blikken op wat geschiedenis over ‘de belangrijkste koers van het jaar’. Auteur Geert De Vriese, voormalig redactiechef van de Vlaamse sportkrant Sportwereld, schreef een uniek boek met talloze vergeten WK-verhalen. Over de memorabele zeges van Tom Boonen (Madrid 2005) en Philippe Gilbert (Valkenburg (2012). Maar ook over Eddy Merckx en Willy Planckaert, die anno 1964 eerste en tweede werden bij de amateurs. Over Greg Lemond in ’82 en Joseph Magnani, de allereerste Amerikaan op een WK, 1936 in Bern was dat. Over Fausto Coppi, over Walter Godefroot en natuurlijk over West-Vlaming Jean-Pierre Monseré, die als regerend wereldkampioen in Leicester 1970 overleed na een jammerlijke crash. Ook Claude Criquelion komt aan bod, net als minder veelzeggende namen als Osvald Falck Hermansen en Leonard Miller. Ook het WK van 1969 in Zolder, met de geweldige Harm Ottenbros als eindwinnaar, krijgt een hoofdstuk in dit prachtige verhalenboek. Tot slot wordt teruggekeken naar Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy en Freddy Maertens . Wij hebben met dit boek in de hand alvast superveel zin gekregen in het aankomende WK. Dit is een exemplaar dat niet mag ontbreken op de plank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*