Topsport Vlaanderen- Baloise heeft vorig seizoen laten zien dat het uitstekend fungeert als opleidingsteam. Mannen als Zico Waeytens, Michael Van Staeyen en Kenneth Vanbilsen maakten zonder problemen de overstap naar een WorldTour-team. De ploeg van Walter Planckaert gooit ook dit seizoen hoge ogen. Dit zijn de vijf goudhaantjes die u de komende jaren zullen doen watertanden.

wallays_jelleJelle Wallays (26)

Geboortedatum: 11.05.1989 – Woonplaats: Staden – Prof sinds: 2011 – Bij het team sinds: 2011

Hoe talentvol?
Planckaert: “Als je Parijs-Tours (2014, red) en Dwars door Vlaanderen (2015, red) kunt winnen, dan ben je geen slechte coureur, hé. In de eendagskoersen kan hij goed zijn streng trekken. Hij kan makkelijk de kleine bergjes op en ook op de kasseien vind ik hem heel goed. Hij moet in zijn geheel nog wat sterker worden, maar hij is wel klaar voor die stap hogerop. Als hij na dit seizoen niet naar een WorldTour-team kan, dan zal het er nooit van komen. Als hij nog iets sterker wordt, zal hij top zijn.”

Welke wedstrijden?
Planckaert: “Geboren voor zowel de Vlaamse klassiekers als het kleinere rondewerk. ”

Kopman of knecht?
Planckaert: “Een kopman zie ik in Jelle niet, maar hij kan een zeer goeie meesterknecht worden.”

Voorspelling?
Planckaert: “Hij kan in elk WorldTour-team mee, maar het hangt er van af voor welk team hij kiest en in welke rol hij zal uitgespeeld worden. En de vraag blijft ook in welke koersen hij zelf zijn kans zal mogen gaan.”

theunsEdward Theuns (24)

Geboortedatum: 30 april 1991 – Woonplaats: Gentbrugge – Prof sinds: 2014 – Bij het team sinds: 2014

Hoe talentvol?
Planckaert: “Zeer talentvol. Het absolute goudhaantje van mijn ploeg. Kan alle koersen winnen die Tom Boonen ook heeft gewonnen. Al wil ik daar niet mee zeggen dat hij even goed zal worden als Boonen. Dat is nog een ander paar mouwen. Maar als Boonen stopt, kan hij die leemte voor het Belgische wielrennen wel invullen.”

Welke wedstrijden?
Planckaert: “Vlaamse klassiekers en bij uitbreiding eigenlijk alle eendagskoersen. Ook in kleinere rondes kan hij etappezeges pakken.”

Voorspelling?
Planckaert: “Hij heeft alle kwaliteiten om de rol van kopman zelfs in de allergrootste WorldTour-teams op zich te nemen. En hij is zeker klaar om na dit seizoen die stap al te zetten.”

naesenOliver Naesen (24)

Geboortedatum: 16.09.1990 –  Woonplaats: Berlare – Prof sinds: 2015 – Bij het team sinds: 2015

Hoe talentvol?
Planckaert: “Ik schat hem heel hoog in. Oliver is een eerstejaarsprof met heel veel kwaliteiten. Hij kan sprinten en in waaiers rijden, verteert makkelijk de kasseien en geraakt de Vlaamse hellingen behoorlijk snel op. Hij is dus vrij compleet.”

Welke wedstrijden?
Planckaert: “Perfect voor het klassieke programma. Meer de Vlaamse dan de Waalse wedstrijden. Ik denk aan Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs en Gent-Wevelgem.”

Voorspelling?
Planckaert: “Hij moet zeker nog een jaartje bij ons blijven. Er moet nog wat aan geschaafd worden, maar hij gaat het zeker maken.”

detier

Floris De Tier (23)

Geboortedatum: 20.01.1992 – Woonplaats: Gavere – Prof sinds: 2015 – Bij het team sinds: 2015

Hoe talentvol?
Planckaert: “Rijdt bijzonder goed bergop.”

Welke wedstrijden?
Planckaert: “Floris is uitermate geschikt voor de heuvelachtige klassiekers. De Waalse Pijl en de Amstel bijvoorbeeld, dat is echt iets voor hem. Daarnaast kan hij in kleinere rondes een goed klassement rijden. Dauphiné, Ronde van Zwitserland, Tirreno-Adriatico, Parijs-Nice, Ronde van Romandië, Ronde van Catalonië, dat moet hij zeker aankunnen. Misschien kan hij ook wel in een grote ronde iets forceren, maar dat moeten we nog afwachten. Momenteel is hij daar nog te jong voor.”

Kopman of knecht?
Planckaert: “Hangt van het team af. Als hij bij een Contador in de ploeg komt, zal het knechten worden. Maar als hij zijn kans krijgt, zie ik wel een kopman in hem.”

campenaertsVictor Campenaerts (23)

Geboortedatum: 28 oktober 1991 – Woonplaats: Borgerhout/Hoboken – Prof sinds: 2014 – Bij het team sinds: 2014

Hoe talentvol?
Planckaert: “Victor moet zich specifiek toeleggen op het tijdrijden. Hij is geweldig in zijn vak, al kan hij wel nog wat progressie maken. Hij moet vooral nog aan kracht winnen.”

Welke wedstrijden?
Planckaert: “Hij heeft een goede Ronde van Turkije gereden, wat toch beloftevol is op die leeftijd. Het betekent dat hij naast het tijdrijden ook in kleinere rittenwedstrijden uit de voeten kan.”

Voorspelling?
Planckaert: “Hij wordt een van de beste Belgische renners tegen de klok en zal het zeker maken in een WorldTour-team. Op mondiaal vlak moet hij top 10 kunnen rijden op het WK.”

Foto’s Topsport Vlaanderen – Baloise © TDWsport.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*