Voormalig wielrenster Heidi Van De Vijver reed het grootste deel van haar carrière voor de damesploeg van Topsport Vlaanderen. In 1988 werd ze Belgisch kampioene bij de junioren, waarna ze dat kunstje in 1994 en 1998 nog eens over deed bij de elite. Anno 1999, 2000 en 2001 toonde ze zich ook drie keer op rij de snelste koersdame van het land in de tijdrit. Op de Olympische Spelen van Sydney (2000) werd ze achtste. Vandaag is ze sports director bij het UCI-team Lensworld.eu – Zannata Ladies Team. Met de gepaste trots stelt ze u haar elf topdames voor.

tn-kim-de-baat-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-arc64i5Kim de Baat – 24 jaar, woont in Oudenaarde (B)

Heidi Van de Vijver: “Kim is een optimistische, perfectionistische en collectief ingestelde sprintster die ook haar zegje kan doen in waaieretappes. Ze won in 2012 al een medaille op het Europees Kampioenschap en won ook al klassiekers. Ze weet dus hoe je moet winnen. Uiteraard heeft ze er ook de kwaliteiten voor en na een minder jaar in 2014, door een zware valpartij en inactiviteit, is ze dit jaar weer goed op dreef. Ze haalde al verschillende toptienplaatsen in UCI-wedstrijden, werd zesde in de Wereldbeker in China en won ook twee Belgische wedstrijden. Een renster met een goede sprint, maar ze heeft algemeen nog heel veel groeimarge. Kim is een ex-Nederlandse. Ze werd Belgische met de hoop op een betere wielercarrière. Dat zegt veel over haar ambities.”

tn-mariel-borgerink-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-76pha7bMariël Borgerink – 23 jaar, woont in Oldenzaal (NL)

Heidi Van de Vijver: “Mariël is een allround rijdster. Ze is een geboren nuchtere Tukker. De renster uit Oldenzaal-Twente rijdt voor het eerste jaar in een UCI-team. Haar talent kwam meermaals boven toen ze in 2014 vaak als enige renster van de club nog in de finales van UCI-wedstrijden zat. Dit seizoen staat voor haar weer in het teken van zichzelf te blijven ontwikkelen en mooie teamprestaties neer te zetten. En natuurlijk wil ze zelf ook een keer als eerste over de meet rijden. Helaas kende de studente geneeskunde al heel wat pech. Zo viel ze zwaar in de WB van Drenthe, brak twee vingers in een trainingswedstrijd en in ‘La Course’ was ze één van de eerste slachtoffers van de vele valpartijen. In de Holland Ladies Tour wil ze zich graag nog eens tonen.”

tn-sofie-de-vuyst-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-o29onb9Sofie De Vuyst – 28 jaar, woont in Herzele (B)

Heidi Van de Vijver: “Sofie is een zeer regelmatige renster en tevens een allroundster, maar ze doet het bijzonder goed op heuvelachtige parcours. Ze voelt het kriebelen van wedstrijden als GP Samyn, GP Plouay, GP Luxemburg, Ronde van Vlaanderen en Waalse pijl. Haar ultieme doel is deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Niet zomaar wint ze voor de derde keer het eindklassement in de Lotto Cycling Cup competitie (UCI 1.2.). Haar regelmaat wordt daarmee beloond. Winnen is niet makkelijk als niet-sprintster, maar ze is zeker bij de top drie in België en haar doel is om een UCI-wedstrijd te winnen. Het voorjaar ging helaas wel de mist in na een zware valpartij en bijgaande rug- en knieproblemen. Sofie werd onlangs derde op het BK tijdrijden en eveneens derde in het wegkampioenschap. Ze finishte ook als twaalfde en eerste Belgische op de European Games in Baku.”

tn-annelies-dom-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-3jbv59mAnnelies Dom – 29 jaar, woont in Wijnegem (B)

Heidi Van de Vijver: “Annelies is een echte hardrijdster en denkt alleen aan koersen winnen. Ze houdt vooral van de vlakkere wedstrijden. Ze is nogal chaotisch maar ook sociaal en ze neemt haar verantwoordelijkheden. Ze moest dit jaar vrede nemen met een tweede plaats op het Antwerpse PK tijdrijden, in Herselt en in Schellebelle, maar kon uiteindelijk dan toch de Prosperpolderkoers naar haar hand zetten. Annelies zit al drie jaar in het team en is een trouwe ploegrenster, maar ze is ook een echt teamplayer. Toch kan ze meer dan ze denkt. Ze heeft een goede sprint in de benen en is ook een sterke temporijdster.”

tn-nina-kessler-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-64uoeo9Nina Kessler – 26 jaar, woont in Velserbroek (NL)

Heidi Van de Vijver: “Nina is een vrolijke en beetje gekke meid. Ze is iemand die elke keer weer tot het gaatje gaat. Op parcoursen als de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Drenthe kan ze zich helemaal laten gaan. Ze kan goed sprinten en ook in waaiers rijden is ze sterk. Het is haar eerste jaar in onze ploeg. Nina reed eerder vaak in dienst van toprensters en wil nu kijken waar ze zelf uitkomt. Door een mentale overbelasting maakte ze een minder voorjaar mee, maar hopelijk kan ze haar talenten – die ze zeker voldoende heeft – nog dit jaar tonen. Ze heeft een sterk eindschot en haalde dit jaar dan ook al vele podiumplaatsen. Een winnaarstype.”

tn-evy-kuijpers-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-3kz6lx8Evy Kuijpers – 20 jaar, woont in Lierop (NL)

Heidi Van de Vijver: “Evi is een sprintster. Ze is nog jong, er is veel progressiemarge. Dit seizoen mikt ze op een selectie voor het Europees Kampioenschap bij de U23 en wil ze eens top tien rijden in een UCI-koers. Evy rijdt haar tweede seizoen voor het team. Ze was bij de allerbeste junioren in Nederland toen ze vorig jaar de overstap maakte. Haar sprintkwaliteiten kon ze niet altijd uitspelen in de zware wedstrijden bij de Elite, maar ze wist wel al drie nationale koersen te winnen als eerstejaars Elite. Ze heeft dit seizoen haar eigen verwachtingen (nog) niet kunnen inlossen. Ze jaagt nog steeds op een zege. Ze is ongeduldig ingesteld, maar dat is zeker geen negatieve eigenschap. Ze rijdt zeer regelmatig en staat daardoor ook aan de leiding in het Baby-Dump criteriumklassement in Nederland.”

tn-marissa-otten-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-3q2qqo1Marissa Otten – 25 jaar, woont in Enter (NL)

Heidi Van de Vijver: “Marissa is een allround renster met een spontaan, loyaal en gedreven karakter. Ze fietst het liefst in de Ronde van Overijssel, welke voor haar een thuiskoers is, de Ronde van Drenthe en de Omloop het Nieuwsblad. Ze wil het uiterste uit zichzelf halen en nog beter worden dan vorig seizoen. Is gemotiveerd om haar steentje bij te dragen aan het teamsucces. Marissa is zeker op haar plaats in het vlakkere werk. Ze rijdt in internationale koersen vaak in functie van het team in. Tot zover is het net iets minder gegaan. Ze heeft deze zomer een kleiner internationaal programma gereden. Haar focus ligt op de Holland Ladies Tour in september.”

tn-maaike-polspoel-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-0yh5ky4Maaike Polspoel – 26 jaar, woont in Vilvoorde (B)

Heidi Van de Vijver: “Maaike is een doorzetter, sociaal en sterk. Ze is gemaakt voor verschillende types parcours, maar springt er vooral in lastige wedstrijden bovenuit. Ze is ook een sterke tijdrijdster en zeer ervaren. Door ziekte miste ze het voorjaar, maar ze hoopt het resterende deel van het seizoen weer haar oude niveau te bereiken. Als dat lukt, zullen de resultaten snel volgen. De Vlaamse die in Nederland woont is topsportster bij Defensie en kwam pas in de ploeg na een transfer eind mei. Maaike reed al een mooi internationaal palmares bij elkaar. We namen haar wat graag in de ploeg. Zoals te verwachten was, loopt het nog niet naar wens na een lange inactiviteit door problemen met de alvleesklier. De nodige medicijnen bezorgen Maaike heel wat nadelige effecten, maar we hebben geduld met haar. Maaike is momenteel een toegevoegde waarde als ploegkapitein.”

tn-kaat-van-der-meulen-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-td7l1u4Kaat Van Der Meulen – 20 jaar, woont in Bambrugge (B)

Heidi Van de Vijver: “Kaat is een directe, spontane en sociale meid en debuteert dit seizoen op UCI-niveau. Ze wil dus vooral nieuwe ervaringen opdoen en goed zijn in internationale wedstrijden. Vorig seizoen reed ze voor Keukens Redant CT. Kaat is een sprintster, de jongste van de ploeg maar zeker de grootste lefgozer. Dat feit en haar vechtlust overhaalde het team om haar een plaats te geven in de ploeg. Kaat had dit jaar al heel veel pech, maar ze vecht telkens terug zonder al te veel zelfbeklag. Ondanks al die pech de voorbije zes maanden wint ze toch het eindklassement van de U23 van de Lotto Cycling Cup competitie.”

tn-annelies-van-doorslaer-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-gx50b4pAnnelies Van Doorslaer – 26 jaar, woont in Meise (B)

Heidi Van de Vijver: “Annelies houdt van golvende parcours. Zo is ze dol op de Ronde van Vlaanderen, de GP Plouay en elke koers die door Geraardsbergen raast. Ze heeft een rustige persoonlijkheid maar is best gedreven. Ze is een dromerstype. Haar doelstellingen voor dit jaar zijn: een topteam vormen, haar steentje bijdragen waar ze kan en zelf een knappe prestatie neerzetten in één van haar favoriete wedstrijden. Annelies zit al het langste in het team. Je kan altijd en overal op haar rekenen, tijdens en buiten de koers. Ze is geen winnaarstype en heeft geen sterk eindschot, maar ze kan een beetje van alles. Ze hoort zeker bij de beste Belgische rensters op de lastigere parcoursen. Reed meermaals het WK voor België, in functie van de ploeg. Als team hopen we dat Annelies dit jaar nog eens een mooi resultaat kan neerzetten in één of andere UCI-wedstrijd. Ze zou het zeker verdienen.”

tn-celine-van-severen-profiel-lensworld-zannata-ladies-team-q37fkn6Celine Van Severen – 21 jaar, woont in Meulebeke (B)

Heidi Van de Vijver: “Celine is gedreven, vastberaden en leergierig. Ze moet het hebben van korte tot middellange klimmen, lastige koersen, koude weersomstandigheden en wedstrijden waarin het er nerveus aan toe gaat. Haar favoriete races? Het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg, de Holland Hills Classic en de finale rit van de Lotto Belgium Tour in Geraardsbergen. Celine kwam als laatste bij het team, ze maakte de overstap van Lotto Soudal Ladies. Ze rijdt een onregelmatig seizoen, al was ze sterk bezig in het voorjaar. Legt zichzelf wel enorme druk op waardoor het dan soms minder gaat. Het team heeft haar vooral binnengehaald om haar ‘nijdige’ manier van koersen. Ze heeft al bewezen dat ze als 21-jarige zeker iets meer heeft dan een doorsnee renster van haar leeftijd.”

 

Foto’s copyright website Lensworld.eu – Zannata Ladies Team

We presenteerden u ook al eens de sterkste dames van het Rabo Liv-team. Dat verhaal kan u hier nog eens lezen.

Ook negen snelle rensters van Lotto Soudal Ladies kregen hier al aandacht op WielerVerhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*