Ik geef het toe. Ik heb ook heel even, heel erg hard met Toupalik gelachen. Het was toch ook zo onwaarschijnlijk dom. En ook ik heb zitten schreeuwen op Iserbyt en co. Dat ze moesten trappen. Dat die Tsjech zijn generale repetitie iets te enthousiast inzette. Nog erger werd het toen Toupalik dat treintje voorbij zag stuiven en nog niet direct besefte dat hij met een wel erg groot probleem zat. Ja, ik lachte met een Tsjech. Maar ik gooide niet met bier, noch spuwde ik naar een Nederlander. Wees beschaamd, onbeleefde Belgen!

WK Zolder dag 2 (20 van 36)Dat is de enige reden waarom ik niet graag naar een wereldkampioenschap in eigen land trek. Omdat de zatte medemens zijn mening plots zodanig uitvergroot dat zijn gedrag onuitstaanbaar wordt. Gevloek, met woorden die de oren van de jongsten onder ons doen piepen. Alsof opvoeding plots in  het niets vervaagt. Zo gedraagt een te groot deel van de zogenaamde supporters zich op een WK. Verzopen in dat zoveelste bekertje bier te veel.

Bier op een regenachtige, kille dag als zondag. Hoe kan dat trouwens smaken?

Bijna durfde ik niet meer zeggen ook Belg te zijn. Me helemaal niet willen binden aan dat deel van het volk dat niet meer nuchter kon nadenken. Dat bijna vergat om te supporteren voor de landgenoot, wegens te druk bezig een noorderbuur het leven dusdanig zuur te maken. Hebben ze daarom 45 euro betaald? Om zich belachelijk, onvolwassen en volkomen absurd te gedragen?

En dan dacht ik dat Van der Poel tot het populairdere ras der Nederlanders hoorde. Nee dus. De nummer één werd nog maar bij naam genoemd en het boegeroep was niet meer te harden. Ja, ook ik zie graag een blauwhemd naar de wereldtitel rijden. Ook ik ben chauvinistisch. Maar dat is nog iets totaal anders dan verbaal agressief worden en de sfeer voor medemensen te verpesten. Dat is wat jullie deden. Voor een stuk hebben jullie mijn perfecte zondag verpest.

Bedankt Wout om die te redden. Met dijen die de tegenstand naar huis lachten. Die een Nederlander zonder bierbekertje naar de tweede plaats verwezen. Met een sportieve en grappige boodschap aan één van de meest gehate mensen in Zolder gisteren, zo rond de klok van 15 uur en bijna drie kwart. Toen dat blauwe voetje in de dunne spaken haakte en Van der Poel een zondvloed aan supportersgeweld over zich heen kreeg.

Bedankt Sven om de supporters de andere kant op te sleuren. Om ze in de hand te houden en ze met één eenvoudige versnelling van windrichting te doen veranderen. De gave die we de komende jaren zullen missen. Als de temper op vijandigheid afwezig is. Hoewel. Misschien blijven de supporters dan ook meer thuis. Als hun Sven er niet meer tussenrijdt.

Nee!

Spaar het veldrijden. Pestkoppen, blijf naar de cross komen. Maar drink in het vervolg die pint gewoon leeg. 2,5 euro zomaar weggooien. Vader Van der Poel zegt dat het maar in één land kan. En hij heeft gelijk. Zie je een stereotype gierige Hollander al 2,5 euro niet-Heineken bier zomaar over een Belg kappen?

 

Fotomateriaal: Davy De Blieck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*