etappeDe 5e editie van het wielerhistorische magazine Etappe ligt in de winkels. Ideale lectuur voor wie een diepgewortelde interesse heeft in wielrennen en zijn prachtige geschiedenis. Een unieke foto van wijlen Jempi Monseré – anno 1971 jammerlijk overleden op de fiets met een vers wereldkampioenenshirt nog om de lenden – siert de cover. WieMu-medewerker Thomas Ameye brengt een mooie hulde aan de West-Vlaming. Er wordt ook teruggekeken op de prestaties van netnietkampioen Jan De Valck en je leest meer over de Koers naar het Vaticaan.

Etappe  #05 biedt ook verschillende portretten, waaronder eentje van Cees Erkelens, protestant op een racefiets. Er is een interview met Stéphane Heulot, geletruidrager in de Tour van ’96. Auteur Stijn Vanderhaeghe trok met Joanne Simpson naar de mythische Mont Ventoux, waar haar vader Tom een betonnen hemeltrap heeft gekregen.

Baloise InsuranceZoals gewoonlijk biedt Etappe ook behoorlijk wat onderzoekswerk. Dit keer over doping als erfzonde, de band tussen de kerk en de koers, kermiskoersen tussen sport, vermaak en commercie, de herders van de wielerkudde en de Vijfbergenprijs. Het mooie aan Etappe is de mix tussen de verschillende soorten verhalen en de diepgang, de unieke invalshoeken ook. En de mooi geschreven verhalen over de koers zijn indrukwekkend!

TheAllrounFlandrien2WINWINWIN! WielerVerhaal mag 2 exemplaren weggeven aan zijn trouwe lezers. Stuur je antwoord op onderstaande prijsvraag voor 22 april 2016 naar [email protected] En de prijsvraag luidt: hoeveel treden telt de trap op de Mont Ventoux die vernoemd is naar Tom Simpson? Deze prijsactie is afgelopen. Het antwoord was: 13 treden. De winnaars van het boek zijn Cynthia De Baets uit Eeklo (B) en Gert Van den Eynden uit Wespelaar (B). Zij worden persoonlijk verwittigd. Veel leesplezier! Wij bedanken alle deelnemers van harte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*