fabiancancellaraybro3 Finito. Het zit er op. Fabian Cancellara is wielrenner af. Zaterdag neemt hij in het Gentse Kuipke nog 1 keer afscheid van het Vlaamse publiek, maar voor zichzelf is Spartacus nu geen renner meer. De voorbije maanden kon wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh een hele reeks interviews doen met de Zwitserse (ex-)hardrijder. In 20 prangende momenten werpt Cancellara een terugblik op een memorabele loopbaan – waarin het niet altíjd glitter & glamour was.

Gevraagd naar zijn allermooiste triomf, is het wikken en wegen voor Cancellara. “Olympisch kampioen worden in Rio (in de tijdrit, red) is eigenlijk het grootste wat een sporter kan bereiken”, zegt hij. Maar de twijfel is niet van zijn gezicht weg te trekken. “Vlaanderen betekent zóveel voor mij”, beseft Spartacus. “Velen vinden mijn 1e Ronde van Vlaanderen in 2010 de mooiste, maar zelf hecht ik meer waarde aan de overwinning in 2013. Het jaar voordien was voor mij echt een horrorjaar, een seizoen van veel vallen zonder op te staan. Ik heb toen heel hard gewerkt om terug op niveau te komen. De manier waarop ik dan de Ronde van 2013 win, dat is echt een moment waarin alles samenkwam. Ik kon solo finishen na 2 demarrages (eerst op Kwaremont, daarna op de Paterberg, red). Dat was echt het summum voor mij. Alle ellende van het jaar voordien was in 1 ruk vergeten.”

castelli-300x150etixx300x150Het werd echter niet allemaal voor zijn voeten geschoven. Spartacus heeft ook diep gezeten. “Na het WK van 2009 in Mendrisio (in zijn thuisland, red) had ik het echt moeilijk. Ik wilde zó graag zowel de tijdrit als de wegrit winnen voor de ogen van mijn landgenoten. In de tijdrit verliep alles naar wens, maar op de weg mislukte het. Die WK-titel op de weg blijft een leegte. En ik was er nochtans dichtbij, maar toen Cadel Evans versnelde op de laatste klim, bleef de reactie uit. Maar spijt ik heb ik niet. Over niks. Life goes on en dus kijk ik alleen vooruit.”


chalet-beyond-300x150

 

 

 

fabiancancellaraybro4Gratis exemplaren!

WielerVerhaal mag van Uitgeverij Kannibaal alweer 5 exemplaren wegschenken van dit sublieme wielerboek. Het is niet alleen hét boek van Fabian Cancellara – dat elke rechtgeaarde koersfanaat in huis moet hebben – maar het werd door Van Den Langenbergh ook prachtig neergeschreven in boeiende verhalen. Om het boek te winnen, stuurt u vóór 22 november 2016 het antwoord op onze prijsvraag naar [email protected] Vergeet niet uw volledige naam en adres te vermelden! Prijsvraag: hoeveel uur interviews met Fabian Cancellara deed de auteur om dit boek te kunnen samenstellen? A. 10 – B. 15 – C. 20. Deze actie is afgelopen! De 5 winnaars werden persoonlijk verwittigd en mogen een exemplaar van Uitgeverij Kannibaal in de bus verwachten! We willen hierbij iedereen bedanken voor zijn/haar deelname!

 

Fotomateriaal: WielerVerhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*