Lotto Soudal heeft tijdens de wintermaanden zoals elk jaar weer in zijn eigen talentenvijver gevist. De ploegleiding besliste om het Belgische sprinterstalent Enzo Wouters (20) een kans te geven bij de eliteploeg. Maar zijn knie gooide roet in het eten, waardoor de Olenaar het seizoen met een kater start.         

Hoe is het trainingskamp verlopen? 

Enzo Wouters: “In het begin was het nog een beetje onwennig in de nieuwe omgeving, zo tussen de profs, maar na een aantal dagen voelde ik me echt thuis in de ploeg. Ik heb ook al heel wat raad gekregen van de meer ervaren renners. Door die opspelende knieproblemen heb ik echter niet alle trainingen volledig kunnen afwerken. Dat is natuurlijk niet wat ik ervan verwacht had.”

Sinds wanneer heb je last van die knie? 

Enzo Wouters: “Eigenlijk heb ik al 2 jaar last van knieproblemen – een plica aan de binnenkant van de knie, maar ze kwamen op en gingen altijd weer vanzelf weg. Maar nu ging de pijn dus niet meer weg en werd er beslist om er opnieuw mee naar dokter Claes te stappen.”

Waarom werd voor een kijkoperatie gekozen?

Enzo Wouters: “Dat zou voldoende moeten zijn. Dan heb je ook geen last van narcose, zoals bij een gewone operatie wel het geval is. Ze hebben bij de kijkoperatie wel meer aangetast weefsel weggenomen dan oorspronkelijk werd gepland.”

Wanneer hoop je weer te kunnen trainen?

Enzo Wouters: “De operatie was op 23 december. Sindsdien is het al kinesessies en stabilisatie wat de klok slaat. Ik hoop eind deze week terug op de hometrainer te kunnen beginnen.”

Het voorjaar gaat voor een deel de mist in. Een domper, of kan je er goed mee overweg?

Enzo Wouters: “Zeker en vast een domper, want normaal zou ik nu in Australië zitten voor de Tour Down Under. Dat zou al een enorme ervaring geweest zijn waar ik echt naar uitkeek. Gelukkig krijg ik veel steun van mensen rondom mij en dat helpt wel om de dingen wat te relativeren.”

Wat waren in principe jouw eerste seizoensdoelen en heb je die al bijgesteld?

Enzo Wouters: “Echte doelen heb ik dit jaar nog niet, vooral ervaring opdoen en de parcoursen leren kennen naar komend jaar toe zal de boodschap zijn. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen.”

Fotomateriaal: Joeri De Coninck.