Wereldkampioen Wout van Aert heeft een boek uitgebracht. Het spreekt vanzelf dat het geen carrière-overzicht is, de geboren Kempenaar is immers pas 23 geworden. Auteur en wielerjournalist Nico Dick heeft er voor gezorgd dat de lezer een uniek inzicht krijgt in het leven van Wout van Aert. Hoe leeft hij, wat denkt hij, wat staat er dagelijks op zijn menukaart en wat speelt er zich nog zoal af in zijn leven. Vragen waar je in het boek ‘Ik Fiets Focus’ een eerlijk antwoord op krijgt. 

Wout van Aert
Foto: Davy De Blieck.

“Van half werk hou ik niet”, zei Van Aert tijdens de boekvoorstelling maandagavond in het AZ Herentals, afdeling To Walk Again, waar hij samen met zijn verloofde Sarah De Bie peter van is. En dus heeft Van Aert voor een inhoudelijk mooi werkje gezorgd. Daarin is ook een niet onbelangrijke rol weggelegd voor de personen uit zijn directe entourage, zoals zijn ouders, trainer Marc Lamberts en zijn mental coach Rudy Heylen. Het boek is bovendien gespekt met enkele sappige anekdotes die de professionaliteit van Wout en zijn equipe prachtig schetsen.

Wout van AertIn ‘Ik Fiets Focus’ – de titel heeft een speciale en zéér belangrijke betekenis voor Van Aert – lees je ook over de sleutelmomenten in zijn jeugd, over zijn training en stages, het tijdrijden en de voorbereiding op een wedstrijddag. Maar evenzeer over zijn kledinglijn en het gebruik van social media.

WINWINWIN! WielerVerhaal mag van uitgeverij Borgerhoff & Lamberights alweer 3 exemplaren verloten. Wilt u kans maken? Stuur dan het antwoord op de prijsvraag vóór 23 oktober 2017 met naam en volledig adres naar [email protected] en vermeld in de headline ‘Boek Wout’. Prijsvraag: Wat is de voornaam van de vader van Wout? Het antwoord was ‘Henk’. De3 gelukkige winnaars ontvangen het boek rechtstreeks via de uitgeverij!