Het wegseizoen komt met rasse schreden dichterbij en daarmee samen ook Bike Motion. De fietsbeurs in Utrecht geeft je niet alleen kans om nieuwe modellen een exclusieve gadgets te ontdekken, je kan er ook een en ander testen en informatie raadplegen die je keuzes helpen vergemakkelijken én zelfs proefritjes. Ontdek de leukste activiteiten!

Hal 11 biedt een exclusief pleintje voor de échte liefhebbers. Hier zullen de meest exclusieve merken worden gepresenteerd en kan je jezelf verwonderen over de high-end fietsen en unieke producten. Merken die hier te zien zijn: BMC Zwitserland, Amerciam Eagle, St. Joris Cycles, Infinity, Zeal Cycling, Luigino Verducci, POC,….

De fixie

Op het Urban-plein staat alles in het teken van de fixie. De sportieve fiets wordt een steeds populairder lifestyleproduct. Steeds vaker zie je mensen door de stad scheuren op deze fraai vormgegeven racefietsen. Het themaplein Urban staat geheel in het teken van deze subcultuur. Hier vind je de hipste fietsen in de meest gave uitvoeringen. Merken als Mokumono Cycles, Pure Fix Cycles, Ison Distribution Germany, Velowland, More-Cycles, Petrini Cicli, Dija-Oostcolor en Brick Lane Bikes hebben hun komst al toegezegd. De organisatie verzekert ook nog de komst van andere merken. Op het Urban-plein kan je je ogen de kost geven.

Aanbod toertochten

De ene houdt van de heuvels van de Amstel Gold Race, de andere van een parcours zo vlak als de Scheldeprijs. De ene toertocht is de andere niet. Wil je in 2018 zelf ook eens een leuke toertocht rijden maar weet je niet waar beginnen wegens een overvol aanbod? Dan moet je zeker eens naar de toertochtenhal op Bike MOTION Benelux komen.  Je vindt er alle info over de leukste toertochten. Merken als Giro di Kika, Jan Janssen Classic, Duchenne Heroes, Tour d’Utrecht, Honderd Cols Tocht, Africa Classic, Tour voor MS, Cycle for Hope, Tour for Life bieden je gegarandeerd een uitdaging op maat. En wie weet versier je wel een leuke korting als je ter plaatse boekt!

Zelf racefietsen testen

Om een racefiets goed te testen heb je een aantal ingrediënten nodig: flinke stukken asfalt, scherpe bochten en wind. Ga met een racefiets tijdens Bike MOTION Benelux de openbare weg op en ervaar hoe het is om vingervlug te schakelen of om vol in de ankers te gaan met schijfremmen. Je kan de benodigde testparcourvoucher vooraf via de website of ter plaatse op de beurs aanvragen. Hier vind je er alvast meer info over. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen om achter te laten als borg.

Ambachtsman = kunstenaar

Het bouwen van een fiets is een ware ambacht en op Bike MOTION kun je dat van dichtbij bekijken. De vaklieden zijn op de beurs echt aan het werk maar kunnen je ook persoonlijk vertellen over hun kunsten. Aanschouw Dipping, teksten airbrushen en chroomlakken bij Van Gemert. Neem een kijkje bij het vlechten van wielen bij Frieke Bikeboosting. Ga langs bij carbonreparatie.nl voor het bouwen en repareren van frames en volg demonstraties en advies over onderhoud van je voorvork en dempers bij Bikesuspension.nl/Bikeservice van Dijk. Ga voor zadels, stuurlinten en klassieke racefietsschoenen langs bij Cycle leather Corné of bekijk de kunst van het wielen vlechten bij Frieke Bikeboosting. Kijken, vragen stellen en leren. Dat is wat je kan in de ambachtshal.