Het crossseizoen zit er zo goed als op. De voorbije maanden kon iedereen weer genieten van de stem van Paul Herygers. Sinds 2 jaar heeft de Kempenaar met Sophie Van Bael een nieuwe partner aan zijn zij, met wie hij in Geel een nieuwbouw heeft gezet. Pauls dochter Femke woont met haar vriend op zichzelf, maar de kinderen van Sophie, Daan en Renske, zijn wel nog onder dak. Hoe zou het er daar verder aan toe gaan, bij het gezin Herygers? De vrouw des huizes spreekt.

Hoe hebben jij en Paul elkaar leren kennen en zat de fiets daar voor iets tussen?

Sophie Van Bael: “Ik heb Paul leren kennen op Sport Vlaanderen, waar wij gewoon collega’s waren. Ik ben er speciaal asisstente, wat inhoudt dat ik er voor iedereen kook. Paul werkt er op de uitleendienst. Ik wist eerst niet dat hij een goeie veldrijder was geweest, dus de fiets zat er zeker voor niks tussen.” (lacht)

Wat heb jij zelf met de wielersport?

Sophie Van Bael: “Met veldrijden had ik voor ik Paul leerde kennen helemaal niets. Ik wist dat een fiets diende als vervoermiddel, maar voor de rest interesseerde de wielersport mij helemaal niet. Toen ik Paul beter leerde kennen, leerde ik al vlug wat veldrijden was. Het begon mij meer en meer te boeien naargelang ik mee naar wedstrijden ging. En zo leerde ik ook het retrofietsen kennen, de grote hobby van Paul. Daar vinden we nu samen een passie in.”

Hoe vaak ga je nu mee met Paul naar het veldrijden?

Sophie Van Bael: “Ik denk dat ik op een winter toch zo’n 10-tal keer meega naar een cross. Elk weekend is voor mij gewoonweg niet haalbaar omdat ik vaak in de weekends moet werken. Ik vind het goed zo, dan blijft de spanning er altijd wat in als ik naar een cross ga en nieuwe mensen leer kennen.”

Wat doe je dan als hij commentaar aan het geven is?

Sophie Van Bael: “Tijdens de wedstrijden van de elite vrouwen en mannen loop ik gewoon op het parcours rond. Tussen die 2 wedstrijden door ga ik in de VIP langs om de mensen daar even te groeten. En natuurlijk smul ik ook graag van al die lekkernijen daar.” (lacht)

Fietsen jullie zelf geregeld samen?

Sophie Van Bael: “Dat ik niet echt veel fiets, had je wellicht al door. Maar ook Paul heeft daar gewoon geen tijd meer voor. Paul kruipt enkel nog op zijn fiets om initiaties en veldritkampen te geven. Als we ‘s avonds laat nog ergens een gaatje vinden, durven we nog wel eens een avondwandeling te maken, maar daar stopt onze sportieve inspanning.”

Wat doen jullie in de zomer, wanneer de cross stil ligt?

Sophie Van Bael: “Als de laatste cross gepasseerd is, dan kruipt Paul op de moto en rijdt hij alle klassiekers met de moto. En in juli is hij voor 3 weekjes mee met Vive le Velo. Mijn weekends zijn meestal ingevuld met het werk. En de weekends die over blijven, gaan wij meestal samen naar rommelmarktjes.”

Total
197
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*