Sport Vlaanderen-Baloise geeft als ploeg elk jaar opnieuw kansen aan talentvolle Belgen die het tot profwielrenner willen schoppen. Elk jaar stromen er jongens door naar de WorldTour. Daardoor krijgen er ook in 2018 6 jonge wolven hun kans. Hun ploegbaas Walter Planckaert licht hen door.

Jordi Warlop – 21 jaar, Diksmuide – ‘De Flandrien’

Walter Planckaert: “Jordi is een boerenzoon en ik hou van boerenzonen. Dat zijn mannen met karakter, niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. En als je naar zijn koersen kijkt, dat is gewoon top. In de Trofeo Palma op Mallorca reed hij als kasseicoureur naar een 7e plaats in een massasprint, in zijn 3e profkoers. Hij is een renner met inhoud en zal er snel staan. Slechte wegen spelen altijd in zijn kaart, Jordi is een type Flandrien. Ik volg hem al van bij de junioren en zag hem na materiaalpech ooit een magistrale inhaalrace rijden in Parijs-Roubaix voor beloften, waardoor hij toen nog op het podium eindigde. Dat was absoluut grote klasse. Het is heel jammer dat hij Roubaix dit jaar niet kan rijden met onze ploeg, maar er zijn gelukkig nog andere mooie koersen voor hem.”

Robbe Ghys – 21 jaar, Lummen – ‘De Pistier’

Walter Planckaert: “Robbe is een complete renner: snel in de sprint en hij kan de bergjes op. Of hij kan tijdrijden weet ik niet, maar gezien hij de ploegenachtervolging rijdt op de piste moet dat wel binnen zijn mogelijkheden liggen. Robbe is een zeer groot talent, heeft heel veel in zijn mars en kan het zeker ook maken op de weg. Voorlopig zet hij echter alles op de piste, om te schitteren op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Maar Robbe zal dit jaar al een degelijk wegprogramma rijden en daar zullen we al zien tot wat hij in staat is. Dat hij in zijn 1e seizoen als prof een paar keer gaat scoren, daar ben ik 100% van overtuigd. Hij zal een paar mooie rondes rijden om sterker te worden. Net als alle 1e en 2e jaars profs moet hij dit seizoen leren afzien, koersen leren lezen, concurrenten leren kennen,…. Als hij zijn programma goed afwerkt en geen zware valpartijen kent, zal ik heel tevreden zijn.”

Dankzij onze partner Svensson kan u een sportvoedingspakket winnen ter waarde van €70,-. Klik op de banner en waag je kans!

Milan Menten – 21 jaar, Rosmeer – ‘De Sprinter’

Walter Planckaert: “Milan is een echte sprinter, dat heeft hij bij de beloften laten zien en ook al begin dit seizoen in onder meer de Ster van Bessèges, zijn 1e etappekoers bij de profs. Daar heeft hij zowel de bergtrui als de witte trui van beste jongere gedragen. Daar heb ik echter ook gezien dat tijdrijden zijn specialiteit niet zal zijn. Maar Milan is heel snel en dat gaan we dit seizoen al in bepaalde koersen zeker uitspelen. Sprinters zijn duurzaam en echte topsprinters vind je bijna niet meer in België. De bedoeling is Milan te ontwikkelen tot een topper in zijn vak. Hij zal in zijn 1e seizoen moeten leren koersen, goed rond kijken en sterker worden. Maar ik ben momenteel al heel tevreden van hem.”

Emiel Planckaert – 21 jaar, Kortrijk – ‘De Klimmer’

Walter Planckaert: “Emiel is iemand die degelijk bergop kan rijden. Het is geen Lucien Van Impe of Alberto Contador, maar alvast bij de beloften kon hij heel goed zijn mannetje staan wanneer het omhoog ging. We gaan specifiek werken met hem om als klimmer door te groeien. De Waalse klassiekers en de kleinere etappekoersen zoals een Ronde van Noorwegen is wel spek voor de bek van Emiel. Als we dit seizoen duidelijk zien dat hij ‘iets’ kan bergop rijden, dan zal ik tevreden zijn. Hij heeft zeker kwaliteiten en als hij die ook toont, kunnen we daar in de toekomst op verder werken.”

Dankzij onze partner Svensson kan u een sportvoedingspakket winnen ter waarde van €70,-. Klik op de banner en waag je kans!

Aaron Verwilst – 20 jaar, Ruiselede – ‘De complete coureur’

Walter Planckaert: “Aaron is nog heel jong, maar volgens mij heeft hij een heel grote motor. Dat is ook de reden waarom ik hem bij de ploeg heb genomen. Hij heeft inhoud en uithouding. In de Ruta del Sol – een zeer lastige koers met een hele goeie bezetting – stond hij op het podium als eindlaureaat van de tussensprinterstrui, tussen mannen van het kaliber Luis Leon Sanchez. Dan moet je zeggen: chapeau.  Hij kan ook goed klimmen, en dan verwijs ik graag naar de Ronde van de Toekomst, waarin hij er in dienst van Bjorg Lambrecht en Harm Vanhoucke lang bleef aanhangen. Maar hij is ook heel goed op de korte Vlaamse hellingen,  ik denk dat hij daar ook zijn streng kan trekken. Het is een complete coureur, een gezond ‘baaske’. We zullen voorzichtig omspringen met Aaron zijn talent. Ik verwacht heel veel van hem.”

Mathias Van Gompel – 22 jaar, Meerhout – ‘De Meesterknecht’

Walter Planckaert: “Mathias heb ik erbij genomen omdat hij bij de beloften een paar zeer mooie resultaten heeft neergezet. Hij kan degelijk bergop rijden en hij kan zich positioneren in de sprint. We zullen hem opstellen in de Vlaamse 1-dagskoersen en in niet al te lastige rondjes à la Duinkerke en Denemarken. Mathias zal nooit een echte kopman worden, maar hij kan wel een zeer goeie ‘domestique’ worden, een meesterknecht. Hij zal zich aan die rol moeten aanpassen. Maar als hij zijn inzet verzilvert in een koers, dan zullen we hem wel een beschermde rol geven. Als hij ooit in een grote ploeg terechtkomt, zal dat in een rol zijn als die van Tim Declercq (QuickStep Floors), Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo) of Nikolas Maes (Lotto Soudal). Die gasten hebben wij met Sport Vlaanderen-Baloise ook netjes ‘afgeleverd’.”

Fotomateriaal: Team Sport Vlaanderen-Baloise/ Tim De Waele.

Total
333
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*