Op vraag van de reguliere media belegde Veranda’s Willems-Crelan een persconferentie waarbij ploegleiding en renners hun hart konden luchten over het verlies van hun dierbare teammakker Michael Goolaerts. 2 coureurs hadden daar nood aan: Stijn Steels, die zelf aan de start stond in Compiègne, en Sean De Bie, vaste trainingsmaat en vriend van Goolie. Hij had een heel ander verhaal te vertellen.

Sean De Bie is van Herentals, een kilometer of 15 van Hallaar, de woonplaats van de familie Goolaerts. “Ik ging in het verleden heel vaak met Michael trainen. Sinds dit seizoen waren we ploegmaats, en dus trokken we de hele winter lang bijna dagelijks samen op pad. Ik kan hem alleen maar herinneren als een vrolijk persoonlijkheid. Overal waar hij bij zat, was hij enorm graag gezien. Er werd nooit een slecht woord gezegd over hem en Michael zou zelf ook nooit kwaad praten over een ander. Ik heb vooral te doen met zijn familie, stuk voor stuk superlieve mensen. Ik zit echt in met hen.”

“Michaels broer Kristof had me maandagavond nog gebeld om steun te zoeken”, vertelt De Bie. “Ik ken hem misschien wel beter dan Michael zelf. Ik voelde dat er nood was om te praten, en dus ben ik die avond samen met mijn vrouw ook bij hen langs geweest. Ik denk dat ze daar deugd van gehad hebben. Op die manier kan ik er toch een beetje zijn, denk ik.”

Zware gedachte

De Bie stond in tegenstelling tot Goolaerts niet aan de start van Parijs-Roubaix. “Ik was gaan trainen en zat op een uurtje van thuis toen ik het nieuws vernam”, zegt hij sereen. “Ik wist dat mijn vrouw niet thuis was, dus heb ik haar eerst opgebeld om haar te informeren, zodat ze er toch voor mij zou kunnen zijn als er meer nieuws zou komen. Ik heb heel lang in onwetendheid geleefd. ‘s Avonds stortte mijn wereld helemaal in. Ik ben zo snel mogelijk naar een gemeenschappelijke vriend gereden om erover te praten en dat heeft me toch een beetje geholpen. Ik ben dan naar huis gereden en ben rond  23 uur in bed gekropen. Eens ik in slaap geraakte, heb ik de nacht wel redelijk kunnen volbrengen.”

In november 2017 had Michael Goolaerts nog uitgebreide cardiologische testen ondergaan. Niets wees erop dat hij iets aan zijn hart zou krijgen. “En dat gegeven op zich is als renner wel beangstigend”, geeft De Bie toe. “Het kan eigenlijk iedereen zo maar overkomen. Dat is een zware gedachte die ik niet te veel in mijn hoofd wil halen. Ik vrees dat mijn vrouw daar wel enorm schrik voor heeft. Niet alleen is ze nu bezig met het verlies van een vriend te verwerken, ze worstelt ook met het feit dat het op een dag mij ook kan te beurt vallen.”

Hart onder de riem

Sean De Bie start morgen/woensdag in de Brabantse Pijl. “Op uitdrukkelijke vraag van zijn familie”, geven de Bie en zijn team mee. “Het zal sowieso een heel zware koers worden, mentaal. Maar in de koers zelf zullen we toch moeten focussen op de wedstrijd.”

Ons advies: ga morgen naar de start in Leuven om de renners en entourage van Veranda’s Willems-Crelan een hart onder de riem te steken. Ze zullen er heel veel aan hebben.

Total
177
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*