U las het wellicht al in de reguliere media: het gaat niet zo voortreffelijk met Jolien Verschueren. De Oost-Vlaamse kleuterjuf zal dit seizoen niet meer meestrijden in competitie. Ze moest afgelopen week een hersenoperatie ondergaan waarbij een kwaadaardig gezwel werd weggenomen. De veldrijdster uit Kruishoutem zit nu thuis in de zetel, maar wedden dat ze sterker terugkomt dan ooit?

Foto: Paul Hinninck.

In het officiële persbericht van haar ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice – waarvoor ze nog maar sinds 1 maart 2017 uitkomt – geeft Verschueren aan dat haar carrière on hold staat, maar dat ze ook keihard wil terugknokken. Daar twijfelen we niet aan. Want met haar doorzettingsvermogen had ze zich toch ook een weg naar de Belgische top gevochten, nietwaar? Verschueren is een profstatuut waardig, naar het voorbeeld van Sanne Cant. Maar in tegenstelling tot de Kempische wereldkampioene heeft ze niet die drang om haar hele leven te geven voor de cross. Ze dankt er haar bekendheid aan, en ze krijgt enorm veel sympathie in dat wereldje. Daar is ze trouwens erg erkentelijk voor. Maar, Jolien wil graag Jolien blijven en weigert om haar job als kleuterjuf op te geven. Geeft haar té veel voldoening, ze zou haar kindjes niet kunnen missen, liet ze al veelvuldig vallen. En gaat dat dan ten koste van een profcarrière. Het zij zo. Dat ze voet bij stuk houdt, dat siert haar.

De Bult

Dat ze zo sterk gegroeid is, dankt Verschueren in grote mate aan haar klimtalent. Als lichtgewicht was ze 2 keer outstanding. “Ik hou wel van stoempen op loodzwaar terrein”, liet ze in het verleden optekenen. Dat bleek al. En met name op de Bult van Melden. In 2014 bleef ze achter de ongenaakbare Sophie de Boer op plaats 2 steken, maar een jaar later was het wel dik prijs. Ze reed uitzonderlijk van meet af aan in de frontlinie en liet haar tegenstandsters 1 na 1 achter om solo te finishen. Kan het nog mooier? Jawel! Een jaar later deed ze haar kunstje nog eens over, al had Verschueren nu wel een vette kluif aan wereldkampioen Thalita de Jong. De verbeten strijd duurde tot de slothectometers, waarin Verschueren tot groot jolijt van het thuispubliek het pleit naar zich toetrok.

Bijter

Jolien Verschueren is een bijter, en die ingesteldheid gaat haar er nu weer bovenop helpen. Ze komt uit een warm nest en kan rekenen op familie en vrienden. Ook, en vooral, in deze moeilijke tijd. Want hoe belangrijk de cross ook is, of kan zijn, gezondheid primeert. Dat hebben we deze week jammer genoeg ook in het wegpeloton moeten ervaren – al was die schok nog wel van een andere orde. Jolien is ook een trouwe christene. Haar geloof betekent heel veel voor haar (lees hier meer) en ook dat steuntje zal haar straks helpen om weer de oude te worden. En zelfs nog beter! Wedden?

We wensen jou alvast een heel spoedig herstel, Jolien! En een weergaloze comeback!

Total
773
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*