Het was al langer bekend: Tim Merlier rijdt vanaf 1 januari 2019 voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, en dus niet langer voor Veranda’s Willems-Crelan. Bij de ploeg van Nick Nuyens reed Merlier aan de zijde van zijn vriend Wout van Aert, en was hij ook zowat de rechterhand geworden van de Herentalse wereldkampioen. Maar hun wegen scheiden op het einde van het jaar. En Merlier heeft daar niets over te verbergen.

Merlier in de rode leiderstrui tijdens de Baloise Belgium Tour. Foto: Bram van Lent.

Waarom een transfer voor Merlier? “Ik had 4 à 5 aanbiedingen gekregen, van de topteams in het veldrijden”, zegt de veldrijder. “De Roodhoofts hadden me een goed voorstel gedaan, het zag er lange tijd naar uit dat ik die richting zou uitgaan, al heb ik geen idee in welke ploeg of rol me ze precies wilden uitspelen. Ik heb toen met Nick Nuyens gesproken, want ik wilde hem ook een eerlijke kans geven. Ik heb die aanbieding eerst wat op de lange baan geschoven, maar Nick kon me nog geen concreet voorstel doen voor 2019.”

Voorwaarden

Op een gegeven moment hakte de crosser uit Wortegem dan toch de knoop door. “Geert Van Hoof van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice deed me na een gesprek een heel mooi voorstel waarbij mijn broer Braam ook prof kon worden. Dat was Braams droom, dus ik heb dan beslist om mijn handtekening te zetten. Hoe zou je zelf zijn, als je de droom van je eigen broer kon waarmaken? Dat aspect heeft dus zeker meegespeeld in mijn beslissing om voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice te kiezen.”

Foto: Fabienne Vanheste.

Nieuwe ploeg, want betere voorwaarden, zo zou het moeten zijn. Meer centen, meer eigen kansen, beter omringd,…? “Het is een mix van al die factoren”, geeft Merlier toe. “De belangrijkste factor was misschien nog wel dat ze mijn broer een profcontract gaven. Bovendien ken ik de ploeg goed (Merlier reed eerder al anderhalf jaar voor Vastgoedservice, red), ik voel me er thuis en heb een hele goeie band met Geert. In een gesprek met hem had ik laten vallen dat ik mijn broer betere voorwaarden zou willen geven, en toen bood hij Braam een profverbintenis. Dan was de keuze snel gemaakt.”

Wout

1 en ander betekent wel dat Merlier straks niet meer de rechterhand is van zijn boezemvriend Wout van Aert. “Er zijn wel wat telefoontjes over en weer gegaan met Wout voor ik de keuze heb gemaakt om te vertrekken”, geeft Merlier toe. “We hebben er veel over gepraat, ik heb dus niet zomaar die beslissing genomen zonder hem op de hoogte te brengen. Ik had voor Wout kunnen kiezen, maar dan had ik enerzijds de droom van mijn broer niet kunnen waarmaken en anderzijds had ik dan wellicht ook niet de centen kunnen verdienen die ik nu zal krijgen.”

Over een eventueel vertrek van Wout bij Veranda’s Willems-Crelan kan/wil Merlier niets zeggen. “Maar ik wil wel beklemtonen dat Wout en ik vrienden voor het leven zijn. Het is niet omdat ik voor een andere ploeg zal rijden dat onze vriendschap daarmee ophoudt. Het WK wordt komende winter gereden in Zwitserland en Wout zal er nog steeds ten volle op mijn steun kunnen rekenen. In de gewone crossen gaat er ook niet veel veranderen, want Wout rijdt normaal gezien toch 2 minuten voor mij.” (lacht)

Total
139
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*