Hij reed afgelopen week 6 dagen in de blauwe trui tijdens de Giro d’Italia voor beloften en dat lijkt Alex Colman geen windeieren te leggen. Volgens zijn manager zijn er verschillende aanbiedingen, met name van 2 procontinentale ploegen. Een veelbelovende situatie voor de 2e jaars belofte van Lotto Soudal.

Foto: Colman.

De zogenaamde Baby Giro begon dit jaar met een proloog in Forlí, nabij Cesena, aan de boorden van de Adriatische Zee.  “Na de proloog kreeg ik de blauwe trui – voor de leider in de tussensprints – omdat ik na 2,2 van de 4 km de snelste was”, zegt de Oost-Vlaming. “Die blauwe trui pakken was vooraf zeker geen doel, maar het was uiteraard mooi meegenomen. Ik heb hem liefst 6 dagen kunnen dragen.”

Na de 6e etappe van Dimaro Folgarida naar Pergine Valsugana, in het noorden van Italië, moest Colman zijn blauwe trui plots afgeven. En dat na een etappe voor sprinters! “Het snelste schema was gezet op 42 km/h”, grijnst de 19-jarige Moerzekenaar. “Kwam de snelste groep daar toe met een gemiddelde van 47,5 km/h. En aangezien het een sprintersetappe was, was de limiet ook maar 10%. Daardoor kwam ik 2 minuten buiten tijd aan. Ik mocht nog starten de dag nadien, maar enkel op voorwaarde dat ik mijn punten in alle klassementen zou afgeven. Jammer dat het zo is moeten lopen, maar ik heb er wel van genoten.”

Klimmen

Colman reed een paar goeie koersen in het voorjaar, waaronder de Tour du Loir et Cher en Les Hauts de France. “Ik kan inderdaad terugblikken op een goede 1e seizoenshelft, alleen jammer dat er geen overwinningen tussenzitten. Maar met het internationale programma dat ik rijd en dus altijd UCI-wedstrijden, is het moeilijker om te winnen. En als ik dan in het regionale circuit kom koersen, dan kijkt iedereen naar ons, wat het opnieuw soms onmogelijk maakt om de zege te pakken.”

Foto: Joeri De Coninck.

“Ik heb zeker vooruitgang geboekt in vergelijking met vorig jaar. Daar moet ik mijn trainers en begeleiders bij de ploeg uitdrukkelijk voor bedanken, want zonder hen was dat niet gelukt. Ik zou nu graag nog wat meer bergop trainen, want ik voel dat het op dat vlak soms nog moeilijk gaat. Maar ik ben bereid om er veel voor te doen en te laten.”

Snel prof?

De blauwe trui lijkt Alex Colman geen windeieren te gaan leggen, want volgens zijn manager Bram De Mol staan de ploegen in de rij voor de 2e jaars belofte van Lotto Soudal. “Zijn prestaties in Italië hebben de interesse aangewakkerd”, zegt die laatste. “Er is concrete belangstelling van een Franse procontinentale en van een nieuwe Luxemburgse procontinentale formatie.”

Wordt vervolgd!

Schrijf je nu alvast in voor ons 1e event!

Total
403
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*