Woensdag staat Antwerpen andermaal in lichterlaaie voor het jaarlijkse Na-Tour Dernycriterium. De organisatie werd vorig jaar reeds overgenomen door Joyce Foubert (lees hier meer over de blondine uit Sint-Lenaarts), en ook dit jaar is er een nieuwigheid: na een verblijf van 6 jaar aan het MAS zijn start en aankomst van de koers weer op de Grote Markt. En daar wilden veel grote namen graag voor naar Antwerpen komen!

Bart Swings is er ook bij! Foto: Guido De Meyer.

De grote buitenlandse ster in de Sinjorenstad is niemand minder dan Primoz Roglic. De Sloveen werd in de Tour de France dan wel niet uitgespeeld als kopman bij zijn Nederlandse werkgever LottoNL-Jumbo, met een 4e plaats in het eindklassement bevestigde de voormalig schansspringer dat hij op korte termijn de Tour kan winnen. Ook het Nederlandse toptalent Fabio Jakobsen van QuickStep Floors zal er de benen warm draaien. De sprinter uit Heukelom won dit jaar onder meer Nokere Koerse en de Scheldeprijs.

Van Belgische zijde komen er nog 3 renners aan de start die de Tour uitreden. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) verdedigt op het dernycriterium zijn titel en Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) komt er voor het eerst in actie nadat zijn transfer naar Continuum Sports – de opvolger van BMC – werd beklonken. Diens ploegmaat Timothy Dupont – de sprintkoning van 2016 – heeft er trouwens zijn allereerste Tour opzitten.

 

Primoz Roglic. Foto: La Presse – DAlberto / Ferrari.

Wereldkampioen

Antwerpen mag ook wereldkampioen veldrijden Wout van Aert verwelkomen. De Kempenaar is aan een machtig voorjaar bezig – met onder meer een podiumplaats in de Strade Bianche – en won afgelopen zondag nog de Ronde van Denemarken. Hij is dus absoluut in topvorm en zou zeker een waardige naam op de erelijst van het criterium zijn. Nog aan de start: onder meer Laurens De Vreese, Kris Boeckmans, Moreno De Pauw, Nathan Van Hooydonck en Brent Van Moer – zopas stagiaire geworden bij Lotto Soudal.

Uitkijken wordt het daarnaast ook naar Bart Swings. De schaatser uit Leuven werd begin juli als 1e naam aangekondigd. U kan daar hier alles over lezen!

Sterke vrouwen

Er is dit jaar voor het eerst ook een vrouwenkoers. Belgisch kampioene Annelies Dom staat aan de start, net als Kelly Druyts. De Antwerpse is zwanger en rijdt er haar laatste koers van 2018. Ook haar zussen Jessy en Demmy zijn trouwens op post, net als Sofie De Vuyst, die 4e werd op het BK in Binche en podium reed in de internationaal sterk bezette Tour de Feminin. Met hen ook veldrijdsters Sanne Cant – de wereldkampioene in haar discipline – en Ellen Van Loy, eind juni nog goed voor een medaille op het BK tijdrijden in Anzegem. De Australische Amy Cure is ook een zeer aantrekkelijke naam op de deelneemsterslijst.

Dus nu woensdag allen naar de Grote Markt in Antwerpen! Komt dat zien!

WielerVerhaal is mediapartner van Derny Antwerpen, dus u zal er ook een stand van ons vinden.
Duidelijk te herkennen aan de kenmerkende groene kleuren.
Kom zeker eens langs!

Total
165
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*