Het gaat hard voor Brent Van Moer. De 20-jarige renner uit Beveren pakte begin juli de winst in de allereerste editie van de GP Rik Van Looy in Herentals en kreeg vervolgens het aanbod om stagiaire te worden bij Lotto Soudal. Die opportuniteit zal hij maar deels kunnen benutten, want er loert nog meer lekkers met de Belgische selectie. Toch houdt Van Moer de voetjes op de grond.

Je moet niet vragen hoe het gaat met Brent Van Moer. “Goed, natuurlijk”, lacht de minzame tijdrijder op het dernycriterium in Antwerpen. “Ik heb net 3 weken heel goed getraind. Eerst op mijn 1’tje in de Ardennen en vervolgens met de nationale selectie in de Vogezen. Dat moet straks zijn vruchten afwerpen.”

Ronde van de Toekomst

De ‘pré-zomer’ was voor Van Moer niet slecht. “Normaal neem ik na het voorjaar wat gas terug, maar omdat ik deze keer een goeie Giro (voor beloften, red) wilde rijden, heb ik mijn seizoen doorgetrokken tot half juli, zodat ik ook nog het Europees kampioenschap tijdrijden in Tsjechië kon meepikken. Tussendoor heb ik dan ook nog de GP Rik Van Looy gewonnen. Extra leuk, want winnen is altijd goed voor het kopke, voor de moral. Zeker voor een renner als mezelf, want ik ben geen veelwinnaar.” (lacht)

Daarna was de rust meer dan welgekomen, maar de stages volgden al snel en komende maand wordt het alweer razenddruk voor de jonge 2e jaars belofte. “Zondag wil ik al eens testen op het BK in Stabroek, maar het is wat afwachten hoe het parcours en de koersomstandigheden zullen zijn. Dus daar wil ik zeker niet te veel druk meetorsen. Daarna volgt de Ronde van de Toekomst, dat is uiteraard een stuk belangrijker. Daar rijd je tegen de internationale top, dus eigenlijk kan je als belofte niet meer wensen dan de mogelijkheid om je daar te tonen.”

Profs

En scherp voor de dag komen, daar is de Waaslander op gebrand. “Ik zal er zeker moeten werken voor de ploeg, de kopmannen Harm Vanhoucke en Viktor Verschaeve beschermen, want die zullen meestrijden voor het klassement. Maar er moeten wel een paar kansen zijn voor mezelf ook. Zeker de 1e ritten in Bretagne moeten me wel liggen.”

En meteen erna volgt nog meer lekkers. “Met de nationale ploeg trek ik eerst een paar dagen naar Noorwegen voor een paar mooie koersen en dan naar de Ronde van Slovakije. Daar rijden ook profs mee, dus dat is wel mooi om me eens te meten. En daarna zal ik dan normaliter nog wat profkoersen rijden in de kleuren van Lotto Soudal.”

Opportuniteiten

Je zou het inderdaad bijna vergeten: Brent Van Moer heeft ook de kans gekregen om stagiaire te worden bij de profploeg van de Belgische nationale loterij. “Er is ook met de ploeg nog niet specifiek over gesproken, dus eigenlijk weet ik niet wat ik daarvan kan verwachten. Feit is dat ik nu veel met de Belgische ploeg op schok ben, dus dat zorgt dat ik ook minder voor Lotto Soudal kan rijden. Maar een nadeel wil ik dat zeker niet noemen, want via de nationale ploeg ondervind ik ook veel ervaringen. Die opportuniteiten moet ik echt wel grijpen.”

Daarna toch weer even afbouwen om vervolgens nog een keer uit te pakken. “Het WK tijdrijden in Innsbruck moet me qua parcours wel liggen. Ik had al pech op het BK en EK; op het WK mag het nu wel eens meezitten ook. Maar hoe ik de komende maanden ook presteer, ik wil vooral veel bijleren. Een profcontract hoef ik op het einde van het seizoen nog niet per se in de wacht te slepen. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we wel.”

Fotomateriaal: Didier Fourez.

Total
596
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*