Gezien? Zondag in de zware cross in Ronse pakte Sieben Wouters nog voor de 1e draai de leiding, voor onder meer Van der Poel en Van Aert. Hij moest nochtans uit de achtergrond komen, de 1e jaars prof van Creafin-Tüv Süd. Teken dat hij het niveau aankan, maar dat konden we al inschatten. Zaak is dat Wouters zich komende maanden absoluut wil bewijzen.

Foto: Bram van Lent.

Sieben Wouters is enthousiast over zijn nieuwe werkgever, Creafin-Tüv Süd. “We zijn als ploeg afgescheiden van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, maar er blijven genoeg jongens over die iets te betekenen hebben in het veld. Dat ik voor een minder bekend team mijn debuut kan maken bij de profs, schept bovendien mogelijkheden om iets meer in de schaduw te groeien. Het klopt dat ik vorig seizoen ook al een aantal wedstrijden bij de elite heb gereden, en daar heb ik kunnen tonen dat ik het niveau moet aankunnen. De komende jaren moeten bewijzen dat ik het ook echt kan waarmaken bij de profs.”

Vooral de komst van Tim Merlier spingt in het oog. De Oost-Vlaming komt vanaf 1 januari over van Crelan-Charles, de ex-werkgever van wereldkampioen Wout van Aert. “Ik kijk erg uit naar zijn komst”, bevestigt Wouters. “Tim is 1 van die mannen die ik kan gebruiken om me in zijn schaduw te ontwikkelen. Hij kan wat druk wegnemen voor jongere en minder ervaren renners. Ik verwacht ook dat ik wel wat details kan opsteken van hem, maar grote dingen zullen dat niet zijn. De meeste renners hebben een eigen methode van aanpakken en houden zich daar het liefst aan. Dat geldt ook voor mij.”

Foto: Bram van Lent.

Voor zijn 1e winter volledig tussen de grote jongens heeft Wouters zijn huiswerk al klaar. “Ik heb 2 wedstrijden met rood aangestipt, namelijk Koksijde en Zonhoven. Op die parcours kom ik met mijn kwaliteiten het beste tot mijn recht. Momenteel is het nog moeilijk te zeggen met welke ambitie ik daar ga starten, ik moet mijn plek in het peloton nog wat zoeken. Maar als ik er rond plaats 15 kan eindigen, denk ik dat ik zeker niet ontevreden mag zijn.”

Rabo

De 22-jarige Noord-Brabander kreeg zijn opleiding bij het ter ziele gegane Rabobank Development Team. Van daaruit zette hij de stap naar België. “Een opleiding als Rabobank was uniek, dat gaan we de komende jaren niet meer zien, vrees ik. Alles was daar top geregeld, van begeleiding tot materiaal. We zaten ook met een aantal jongens bij elkaar waardoor we vel van elkaar konden opsteken – zeker op die leeftijd heb je daar bijzonder veel aan.”

Het jaar voordat Rabobank ermee stopte, had ik beslist om alles op het veldrijden te zetten. Dat ik een nieuwe ploeg moest gaan zoeken, kwam als de ideale gelegenheid om naar België te verhuizen. Als je wilt crossen, dan moet je toch vooral in Vlaanderen zijn, lijkt me. Zo ben ik in gesprek geraakt met Geert Vanhoof en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. In het begin moest ik me wel wat aanpassen, in die zin dat het hier meer ieder voor zich is, maar die periode ligt achter me. Ik kijk er nu vooral naar uit om de komende maanden vol gas te geven.”

Total
31
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*