Eerst was er nog het tegenstrijdige verhaal met Aqua Blue Sports. Daarna sprong plots het Nederlandse Team Roompot in de dans om het voortbestaan van de ploeg van Nick Nuyens te garanderen. Het werd een heftige zomer, maar bij Roompot wisten ze op elk moment goed waar ze mee bezig waren. Algemeen directeur Michael Zijlaard zegt waarom hij Nuyens en co in de armen heeft gesloten.

Foto: WielerVerhaal.

Michael Zijlaard: “Om alles te kaderen, ga ik even terug naar de onderhandelingen met het bedrijf Roompot over de toekomst van de ploeg. Voor het bedrijf Roompot is België, net als Duitsland trouwens, een belangrijke markt. De voorbije 4 jaar hebben we erg op Nederland gefocust. Het bedrijf kwam met duidelijke vragen naar mij toe: hoe kunnen we onze naambekendheid verbreden, hoe maken we meer kans om een grote ronde te rijden en hoe kunnen we een grotere kopman aan de ploeg binden? Met die boodschap ben ik in mei aan de slag gegaan. Op advies van renner Huub Duijn, met wie ik al lang een goed contact heb, heb ik dan Nick Nuyens gebeld. We hebben allebei onze situatie aan elkaar voorgelegd, waarna we samen zijn gaan lunchen.”

“Onze ambities kwamen samen. We konden samen een structureel sterke en kwaliteitsvolle Belgisch-Nederlandse ploeg op de kaart zetten, met daarbij nog eens een topper als Wout van Aert. Dat was alles waar we samen naartoe wilden. Toen bleek snel dat Wout andere plannen had, wat op dat moment eerlijk gezegd wel een domper was. Voor ons was echter snel duidelijk dat dat een afgesloten hoofdstuk was en dat we door wilden. We weten ook niet wat er precies gebeurd is in het verleden en willen ons daar verder niet mee bemoeien. We hebben zelfs nooit een oordeel geveld. We keken alleen naar wat er wel nog stond en dat bleek iets positiefs en voldoende om mee door te gaan. Alleen vroeg het wat meer tijd om alles te finaliseren.”

Snel klaar met Van Aert

Michael Zijlaard: “Eerst was het de bedoeling met Orange Cycling, de koepel boven Team Roompot, naar Sniper Cycling toe te stappen, maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. We hebben als voorwaarde gesteld dat Sniper naar ons kwam en dat we de lopende contracten – zowel renners als staf – wilden respecteren en overnemen met de Nederlandse ploeg. Nick bracht ook sponsor Charles mee. Hij en ik verdelen nu de algemene leiding van het nieuwe team. We hebben daarbij nog mooie namen kunnen aantrekken: Lars Boom, Boy van Poppel en Maurits Lammertink bijvoorbeeld. Dat zijn toch wel heel mooie namen die meekunnen op het hoogste niveau. We hebben misschien geen Wout van Aert, maar Lars Boom is voor het Nederlandse wielerpubliek een waardig alternatief, denk ik.”

“Eerlijk gezegd was ik snel klaar met de saga rond Wout van Aert. Het heeft geen zin om bezig te zijn met iets wat er niet is. Ik ben 3 dagen in Mechelen geweest en kon vaststellen dat de hele boekhouding, contracten, betalingen en service course bij Sniper klopten. Dat vond ik belangrijker dan de emoties van dat moment. Wij hadden ook niks te maken met dat probleem en wilden en willen dat zo houden. Dat was wel een voorwaarde voor onze samenwerking met Sniper. Dat hebben we zo afgesproken en daarmee was de kous voor ons af. Ik heb zelf nooit getwijfeld aan onze deal. De enige reden overigens waarom we meer Nederlandse renners hebben dan Belgische, is puur te wijten aan de lopende contracten en de situatie van de markt. Wel hebben we dan weer extra Belgische mensen in de staf. Dat maakt er een mooie mix van. We hopen dus dat zowel Belgische als Nederlandse fans sympathie kunnen opbrengen voor Roompot-Charles.”

Total
33
Shares

2 commentaires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*