Velofollies biedt zoals elk jaar een podium voor wielerteams om zichzelf voor te stellen aan het grotere publiek. Ook dit jaar kan u in de Kortrijkse Xpo Hallen vanop de 1e rij kennis maken met de nieuwe samenstelling van verschillende teams. Deze 5 springen eruit!

Foto: Velofollies.

Health Mate Cycling Team

Geen enkel ander UCI -vrouwenteam heeft 18 rensters onder de vleugels. Health Mate Cycling Team profileert zich dan ook graag als de grootste vrouwenploeg ter wereld en heeft dan ook een knappe uitstraling. Daarbovenop huisvest het team talentrijke meisjes voor het hoogste niveau van het vrouwenwielrennen. In 2018 behaalde de ploeg 16 overwinningen, 35 podiumplaatsen en 7 UCI-medailles. In 2019 mikt de ploeg op nog betere resultaten. Kom kennis maken met misschien wel 1 of meerdere van de absolute toppers voor de toekomst!

Datum: vrijdag 18 januari 2019
Uur: 18:00 – 19:00
Locatie: Podium hal 1

Doltcini-Van Eyck Sport

Met Doltcini-Van Eyck Sport stelt zich ook een andere UCI-vrouwenploeg voor op Velofollies. De ploeg van Marc Bracke neemt wel afscheid van sterkhoudster Sofie De Vuyst, maar het kan ook uitkijken naar de comeback van Jesse Vandenbulcke (lees hier). In de marge wordt hierbij ook het Doltcini – NM Transport Development Team voorgesteld. Da is de opvolger van Doltcini-Van Assche.

Datum: zaterdag 19 januari 2019
Uur: 16:00 – 17:00
Locatie: Podium hal 1

EFC-L&R-Vulsteke

De alom geprezen U23-ploeg van voorzitter Kurt Debouck en ploegleiders Wim Feys en Michel Pollentier zag medio 2018 al hardrijder en pistetalent Sasha Weemaes vertrekken en daar kwam nu ook Viktor Verschaeve bij, die naar Lotto Soudal U23 trekt. Maak op Velofollies kennis met hun opvolgers, want de ploeg staat gekend om het voortbrengen van profs. Denk maar aan mooie namen als Aimé De Gendt, Benjamin Declercq, Christophe Noppe, Jordi Warlop, Piet Allegaert en in een verder verleden ook Stijn Steels, Frederik Backaert en regerend Belgisch elitekampioen Yves Lampaert.

Datum: zaterdag 19 januari 2019
Uur: 15:00 – 16:00
Locatie: Podium hal 1

Scott-MTBcoach MTB Racing Team

Het mountainbiketeam van Maarten Gybels wordt al voor de 10e keer voorgesteld op Velofollies, een unicum. De ploeg wil van de gelegenheid ook weer gebruik maken om andermaal hun originele seizoenstenue te presenteren. Scott-MTBcoach rekent in 2019 op 8 talentvolle bikers en wordt zo stilaan een referentie in het internationale mountainbiken wanneer het aankomt op talentontwikkeling.

Datum: zaterdag 19 januari 2019
Uur: 14:00 – 15:00
Locatie: Podium hal 1

Team Rift BMX

Team Rift BMX Belgium geeft de kans aan 6 getalenteerde jongeren tussen 12 en 17 jaar om zich te ontplooien op internationaal niveau. De 6 bmx’ers zijn allen van internationaal niveau, en zijn allen top 3 in België. Het doel van het team is om de jongeren professioneel te begeleiden zodat ze zowel op Europees als op wereldniveau hun mannetje kunnen staan. Het hoogtepunt moet het wereldkampioenschap in Zolder worden in de maand juli.

Datum: zondag 20 januari 2019
Uur: 14:00 – 15:00
Locatie: Podium hal 1

Meer teams die worden voorgesteld op Velofollies 2019? Klik hier!

Total
245
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*