Kenay De Moyer was naar het BK afgezakt om er een podiumplaats en bijhorende medaille te pakken. De 1e jaars nieuweling uit het Oost-Vlaamse Viane had lang uitzicht op zilver, maar een ronde voor het einde draaide er een stuk gras door zijn derailleur. Weg hoop op de tricoloretrui, maar de jonge krijger van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC pakte wel nog de 3e podiumstek.

Podium bij de 1e jaars nieuwelingen. Foto: Tamara Sas.

Dat De Moyer een vette kluif zou hebben aan Aaron Dockx wist hij vooraf al. Dockx won dit seizoen 20 van zijn 21 wedstrijden en werd nu dus ook Belgisch kampioen. “Ik was meteen goed weg en kon goed mee met Aaron in de 1e modderstrook en op de schuine kant. Na de 2e brug nam ik over en probeerde meteen de forcing te voeren. Toen Aaron weer overnam, wist ik dat we met 2 man weg waren. Een knieval op een schuine kant zorgde dat Aaron een stukje voorsprong nam.”

Toen sloeg het noodlot toe voor de jongeman uit de Denderstreek. “In ronde 2 ging ik de materiaalpost in voor een fietswissel, maar nadien sloeg mijn derailleur vast doordat er een graszode in was blijven vastzitten. Ik kon niet meer schakelen en verloor veel kostbare tijd. Toen ook Niels Ceulemans over mij kwam, wist ik dat het een strijd zou worden om alsnog het podium te halen. Ik ben tevreden dat dat uiteindelijk toch gelukt is.”

Techniek en lopen

“Jammer van die materiaalpech, want anders had er meer ingezeten”, zegt De Moyer. “Ik zeg niet dat ik had kunnen winnen, maar zilver was wel mogelijk geweest. Hoe dan ook ben ik erg blij met deze medaille. Tenslotte heb ik gehaald waar ik voor gekomen was. En pech hoort nu eenmaal bij het veldrijden, daar moet je mee kunnen leven.”

Kenay De Moyer is een technische crosser die veel over heeft om het te maken op het hoogste niveau. “Het begin van mijn seizoen was niet zo super omdat ik niet op mijn best ben op die snelle parcoursen. Geef mij maar een technisch rondje met veel modder, want lopen kan ik ook goed. Dat zijn kwaliteiten die ik in het veld goed kan gebruiken. Ik droom er dan ook van om later door te groeien tot prof.”

Total
220
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*