Hoewel vooraf alle ogen gericht waren op hem voor het Belgisch kampioenschap bij de 2e jaars nieuwelingen, wilde Jente Michels uit De Pinte vooraf niet alle druk op zijn schouders torsen. Maar de jonge knaap maakte in de Kruibeekse modder wel alle verwachtingen waar en kwam afgetekend binnen. Volgend jaar rijdt Michels voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

Foto: WielerVerhaal.

Michels startte goed in Kruibeke en schoof snel een paar plaatsen op om de koppositie in te nemen. “Toen ik op een recht stuk doorzette, was er meteen een gaatje, waarna ik vol ben doorgereden. Of ik vooraf getwijfeld heb? Ja, toch wel. Het parcours is niet echt mijn ding met dat vele lopen, maar vandaag ging alles vlot. Ik had ook wat schrik voor materiaalpech, want daar heb je met die modder natuurlijk niet altijd controle over. Met de hulp van mijn mecaniciens heb ik ook dat probleem in de kiem kunnen smoren.”

Het overwicht van Michels op de Kruibeekse omloop was netjes, hij hield meer dan een minuut over op zijn dichtste achtervolger Mauro Delmée. “Ik had mezelf 50% kans gegeven om te winnen, maar je verwacht vooraf nooit dat het verschil zo groot zal zijn. Natuurlijk is dat wel relatief, want op zo’n zwaar parcours zijn de tijdsverschillen altijd een stuk groter dan in een modale wedstrijd. Het lopen was op dit parcours ook in mijn voordeel omdat het altijd bergop of bergaf was, dat maakt het technischer en het is vooral van mijn techniek dat ik het als crosser moet hebben.”

Transfer

Michels won dit seizoen al bijna al zijn crossen en was dan ook de torenhoge favoriet. Al zijn tegenstanders keken dus naar hem, maar zelfde wilde de jongeman uit het Oost-Vlaamse De Pinte die druk niet op zijn schouders torsen. “Je weet nooit wat er op zo’n dag verkeerd kan gaan”, zegt hij. “Ik ben altijd wat voorzichtig in mijn uitspraken vooraf. Ik heb ook wel wat foutjes gemaakt, maar dat is logisch op zo’n parcours. Deze titel is de kers op de taart van mijn prachtig seizoen.”

Volgend jaar wordt Michels junior bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Eind oktober tijdens een B-cross al kwam ploegleider Johan Verstrepen bij mij polsen of ik interesse had om vanaf september 2019 de overstap te maken naar hun team”, zegt Michels. “We hebben dan een paar keer samengezeten en 2 weken geleden heb ik mijn contract getekend. Ik denk dat ik geen beter team kan vinden. Hopelijk kan ik in mijn 1e jaar vaak top 10 rijden met af en toe een uitschieter. Ik wil me ook tonen tussen de 2e jaars juniores en als het even kan zelfs een wereldbekerselectie afdwingen. Dan is mijn seizoen meteen geslaagd.”

Total
158
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*