Alexey Vermeulen rijdt de komende twee jaar voor Team LottoNL-Jumbo. Het 20-jarige Amerikaanse rondetalent krijgt bij de Nederlandse ploeg de kans om zich te ontwikkelen als klassementsrenner. De komst van Vermeulen past in de filosofie van Team LottoNL-Jumbo, want het team heeft de ambitie om jonge talenten richting de top te brengen.

alexeyvermeulenworldheadshot2014-med“We willen van Alexey een goede ronderenner maken”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. “Hij is een jonge en frisse coureur die zich de laatste jaren gestaag ontwikkeld heeft. Door een gebroken pols moest hij het WK missen, maar anders was hij er bij de beloftes zeker bij geweest in Richmond. Wij willen met hem de top bestormen.” Tot daar de ploegbaas. Trainer Mathieu Heijboer verduidelijkt hoe Team LottoNL-Jumbo met Vermeulen zal werken. “Wij gaan met Alexey aan de slag om zijn kwaliteiten bergop en zijn tijdrit te verbeteren. Hij heeft een goede opleiding gehad bij BMC, nu mag hij bij ons zijn grenzen gaan verleggen en gaan ontdekken waar zijn mogelijkheden precies liggen. Komt hij het beste tot zijn recht in rondes met steile klimmetjes of op de langere cols? Het wordt voor beide partijen een spannende ontdekkingsreis, maar het is duidelijk dat Alexey een echte klassementsrenner is. We gaan ook kijken of hij in Girona kan komen wonen, zodat hij daar kan trainen met onze klassementsmannen Robert Gesink en Steven Kruijswijk en van hen kan leren.”

Vermeulen zelf kijkt erg uit naar zijn avontuur in Nederlandse loondienst. “Dit is ongelooflijk. Vanaf het eerste moment dat ik op de fiets stapte, heb ik ervan gedroomd om profwielrenner te worden. Deze overstap doet mijn vader trouwens veel. Zijn vader, mijn opa, was ook een Nederlander en hij inspireerde mij om te gaan fietsen. Ik kijk er daarom bijvoorbeeld ook naar uit om mij de taal machtig te maken.  In 2009 verloor ik mijn grootvader aan prostaatkanker, maar hoe dan ook zal hij altijd bij me zijn op de fiets. Ik heb veel zin om te werken met Robert Gesink. Hij heeft een schat aan ervaring en al veel mooie resultaten geboekt. Hij kan mij helpen om beter te worden. Elke stap is belangrijk op dit niveau.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*