GianniVermeerschDat wegwielrennen voor cyclocrossers steeds belangrijker wordt, toont Gianni Vermeersch anno 2016 als geen ander. Hij ruilde in februari het shirt van Marlux-Napoleon Games voor dat van het gloednieuwe Team Steylaerts, maar deze zomer rijdt hij voor Veranda’s Willems, het continentale wegteam van teammanager Ivan De Schamphelaere. We lieten de 23-jarige West-Vlaming aan het woord over zijn trainingsleven.

Over zijn trainingsgebieden

Gianni Vermeersch: “In mijn eigen streek ga ik zeer graag trainen richting het Heuvelland. Alle wegen rond de Kemmelberg, Monteberg, Rode berg, Zwarteberg en Katsberg hebben geen geheimen meer voor mij. Het zijn hellingen die ik heel vaak doe op training en het is ook een zeer mooie en rustige streek om te trainen. Het zijn natuurlijk geen lange hellingen, maar als veldrijder is dit ideaal om intervaltrainingen te doen. Als het zonnetje schijnt, is het ook altijd zalig om langs de rivier de IJzer naar zee te rijden. Dan rijd ik een heel stuk van de kustlijn af. Dit is een route die ik wekelijks doe. Enkele keren per jaar ga ik ook eens een dag in de Ardennen trainen. Ik vertrek dan in de buurt van Luik en doe dan een lange duurtraining met heel wat hoogtemeters. Ook hier is het zalig trainen en door de wedstrijden zoals Ronde van Luik en Triptyque Ardennais ken ik er ook al redelijk goed mijn weg.”

Baloise Insurance (v) LogoWielerverhaal

“Soms fiets ik er naar het plekje Sa Calobra, waar je een een prachtig strand vindt”

“Verder ga ik zeer graag gaan trainen naar Mallorca. Dit is echt het paradijs voor fietsers. Mooie wegen en mooi weer, meer heb je als renner eigenlijk niet nodig. De ene kant van het eiland fiets je constant in de bergen en de andere kant kun je relatief vlak fietsen. Ook ‘s winters is het er ideaal trainen omdat het weer er toch veel aangenamer is dan in België. Soms fiets ik er naar het plekje Sa Calobra, waar je een een prachtig strand vindt. Deze plek is zeer gekend bij fietsers door de mooie, maar lastige klim van 10 km die je hiervoor moet doen. Enkel wanneer het regent, moet je goed opletten in Mallorca, want dan worden de wegen spiegelglad. Dit heb ik vorig jaar zelf ondervonden toen ik in een afdaling iets te snel door de bocht ging en er gelukkig enkel een gescheurde broek aan overhield!”

Gianni Vermeersch2Over zijn trainingsmakkers

Gianni Vermeersch: “Als jeugdrenner ging ik vaak met mijn vader trainen omdat die zelf toen ook nog renner was. Toen zat ik altijd bij hem in het wiel. Ondertussen was mijn vader gestopt en kwam ik op training toevallig Pieter Ghyllebert tegen. Pieter was toen nog prof en ik reed een stuk met hem mee op training. Vanaf toen hadden we contact en zo ging ik vaak mee met het groepje waarmee Pieter trainde. Dit waren onder meer Klaas Lodewyck, Jurgen Van de Walle, Andy Cappelle en Jurgen Francois. Ondertussen zijn al deze renners gestopt en ga ik weer vaker alleen op pad. Pieter en Klaas zijn uiteindelijk goede vrienden geworden en we gaan af en toe ook nog eens samen losrijden. ‘s Winters ga ik vaak met Klaas Vantornout trainen. Als we een duurtraining moeten doen, rijden we mekaar tegen en rijden we bijna altijd richting het Heuvelland. Als ik specifieke trainingen op wattage of met blokken moet doen, doe ik dat wel meestal alleen.”

Gianni Vermeersch3Over zijn trainingsmuziek

Gianni Vermeersch: “Als ik in mijn eentje ga trainen, doe ik dat altijd met oortjes in. Ik luister heel veel naar muziek. Meestal luister ik naar dance-muziek van verschillende DJ’s, maar ik ben vooral grote fan van Dimitri Vegas & Like Mike. Tijdens de training is dat meestal naar live sets van verschillende festivals zoals Tomorrowland. De live set van Dimitri Vegas & Like Mike hun show in het sportpaleis vind ik echt super. Dat is 2u30 lang genieten van de muziek en dan vliegt de tijd tijdens de training ook snel voorbij. Soms luister ik gewoon naar een hitlijst op Spotify. Voor de wedstrijd staat er ook altijd muziek op. Als ik voor een cross aan het opwarmen ben op de rollen kies ik vaak voor wat hardere muziek, daar word ik heel gemotiveerd van.”

Over zijn traininsgmotivatie

Gianni Vermeersch: “Meestal is het geen probleem om gemotiveerd de fiets op te kruipen. Soms heb je wel eens een dag wanneer het bijvoorbeeld heel slecht weer is dat je niet veel zin hebt om buiten in de regen te fietsen, maar dan kruip ik meestal op de rollen. Dan kijk ik tijdens het trainen naar een serie of een film. Af en toe doe ik ook blokkentraining op de rollen en dan luister ik gewoon naar muziek. Dan zie ik te veel af tijdens de training om mij te concentreren op de film.”

 

Fotomateriaal: Social media, Team Steylaerts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*