timwellensddb1Soms lijkt hij wel eens te worstelen met zijn eigen talent, zoals in de Tour de France van 2015. Maar niemand kan heen om de schitterende coureur die Tim Wellens is. De voorbije 12 maanden heeft de nog steeds maar 25-jarige Truienaar van Lotto Soudal laten zien waarom. Opvallend is dat Wellens altijd wint na een zinderende pot koers.

Eneco Tour 2015, 6e etappe

De jaarlijkse Ardennenetappe in de Eneco Tour – de koninginnenrit – wordt een miniversie van Luik-Bastenaken-Luik. Op 75 km van de meet zit het spel al op de wagen, wanneer Greg Van Avermaet zijn duivels ontbindt. Wilco Kelderman krijgt met nog 20 km te gaan af te rekenen met een verschroeiende demarrage van Tim Wellens, die er solo van door gaat. Een indrukwekkende performance van de Lotto-rider, die meteen ook zijn tweede opeenvolgende eindwinst in de Nederlands-Belgische rittenkoers veiligstelt. “”Als je de beste bent, dan neem je de pijn er met plezier bij”, lacht Wellens aan de meet.

koersddb5Grote Prijs Montréal 2015

In Canada krijgen Wellens en co een zwaar parcours voorgeschoteld. Door de hevige regenval wordt de wedstrijd een echte uitputtingsslag. Louis Vervaeke en zijn kompanen worden een ronde voor het einde gegrepen door het peloton, en vervolgens rijden 6 mannen weg, met daarbij Wellens en Bakelants. Maar voor de Limburger en de Australiër Adam Yates gaat het niet snel genoeg. Zij muizen er vanonder en maken zich op voor een sprint-à-deux. Wellens moet van kop af, maar wacht en blijft wachten. Yates gaat onder druk van het jagende viertal de spurt te vroeg aan en Wellens gaat er met gemak over. “Ik voelde me superieur in de sprint”, zegt hij nadien.

TheAllrounFlandrien (v) Baloise Insurance (v) SA-WV

koersddb14Parijs-Nice 2016, 7e etappe

Met Thomas De Gendt, Sep Vanmarcke, Oliver Naesen en ook Wellens is er heel wat Belgisch volk dat zich wil laten opmerken in de slotetappe van Parijs-Nice. Na stomend werk van De Gendt rijdt Wellens weg. Maar Contador wil Thomas uit het geel rijden en vlamt samen met Richie Porte naar Wellens. In de straten van Nice moeten ze met hun 3’tjes uitmaken wie met de bloemen gaat lopen. Wellens is de sterkste. “In de laatste kilometers ben ik beginnen te pokeren. Ik heb ze nog relatief makkelijk kunnen verslaan”, wist hij te vertellen.

Giro d’Italia 2016, 6e etappe

De 1e bergrit van de Giro 2016 is een korte: 157 km door de Apennijnen. Tim Wellens gaat er op 70 km vandoor, samen zijn Lotto-ploegmaat Pim Ligthart en de Fransman Laurent Didier van Trek. Het trio raapt de vroege vluchters op en samen beginnen ze aan de 15 km lange klim naar Roccarasso, waar op de top de finishlijn ligt. Didier is de 1e die versnelt, maar Wellens gaat er snel op en over, om vervolgens in zijn gekende tijdrithouding solo op de aankomst af te stormen. Een indrukwekkend staaltje koers! “Ik had schrik om de man met de hamer tegen te komen, maar ik heb hem gelukkig niet gezien”, lachte Wellens na de podiumceremonie.

Ronde van Polen 2016, 5e etappe

De koninginnenrit in de Ronde van Polen is niet enkel doorregend, het is ook een zware kluif met liefst 7 beklimmingen onderweg. Iets voor Wellens, zou je denken. En jawel, de Truienaar laat op 40 km van de streep in Zakopane zijn vluchtgezellen achter. “Toen ik aan mijn solo begon, was het nog heel ver tot de finish, maar ik had een goed gevoel en kon mijn aanval met succes beëindigen.” Dixit Wellens. Hij pakte meteen ook de leiding in het algemeen klassement en zou die 1e plaats niet meer afstaan.

 

Fotomateriaal: Davy De Blieck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*