Wielrenners zijn stuk voor stuk straffe kerels die geen uitdaging uit de weg gaan. Zijn ze ook zo competitief in hun vrije tijd? We werpen een blik op 10 renners met een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke hobby’s.

Tom Boonen, autoracen
tomboonenddb2

Tom Boonen is altijd al een snelheidsduivel geweest, zowel op de fiets als achter het stuur. Iedereen herinnert zich nog wel het ongeval met zijn Lamborghini toen hij moest uitwijken voor een kat. Gelukkig toont hij nu zijn rijkunsten op officiële parcours. De Kempische wielerheld vertelde onlangs nog dat hij na zijn fietstraining vaak nog een paar rondjes afhaspelt op het circuit van Zolder of Francorchamps. De autosport is voor hem meer dan een stoere hobby. Hij denkt er zelfs aan om na zijn wielercarrière als amateur deel te nemen aan enkele kampioenschappen. Zo droomt hij luidop van de 24 Uur van Zolder.

Gianni Meersman, tapbiljart

De koerskwaliteiten van Gianni Meersman zijn algemeen bekend, maar wist je dat hij ook uitblinkt in een echte cafésport? De snelle man van Etixx-QuickStep speelt graag een potje tapbiljart, een spel waarin precisie en calculatie een belangrijke rol spelen.

Jürgen Roelandts, karting

Ook deze straffe kasseispecialist houdt wel van snelheid, al houdt hij het op iets kleinere voertuigen dan Tom Boonen. Karting is na wielrennen de grootste passie van Jürgen Roelandts. Een man met uitstekende stuurmanskunsten, zowel met de fiets als met de kleine bolides.

Jens Debusschere, surfen

Jens Debusschere, winnaar van Dwars door Vlaanderen in het voorjaar van 2016, houdt ervan om golven te temmen op zee. Samen met zijn vriendin en schoonbroer Jürgen Roelandts probeert hij iedere vakantie zijn surfskills boven te halen. Op zijn vorige vakantie in Portugal kwam hij nog niet verder dan rechtstaan op zijn surfplank, maar dat deert hem niet. De Lotto Soudal-renner geniet van de hoge golven en hoopt steeds zonder veel ongelukken terug aan land te komen. Niet simpel in het surfparadijs aan de zuidkust van Portugal.

koersddb10Peter Kennaugh, dj

Nog op zoek naar een dj voor je zomerfeest? Call Peter Kennaugh! De Britse Sky-renner kan je buiten de koersdagen aan zijn draaitafel vinden. House music is zijn specialiteit.

Adam Hansen, bergklimmen

Als je van één iemand een stoere hobby verwacht, dan is het wel van Adam Hansen. De Australische Lotto Soudal-renner is een straffe kerel die al enkele jaren alle grote rondes op 1 seizoen betwist. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat hij ook nog eens de hoogste bergen beklimmen in de Himalaya. Hij vergelijkt de hikingtochten in de Himalaya met een grote ronde: “Je ziet gedurende meerdere dagen fysiek af om een eindpunt te bereiken. Tijdens het wandelen is dit de top van de berg, tijdens het fietsen de eindstreep.” Aan hoogtemeters heeft deze Crocodile Dundee alvast geen gebrek.

Dario Cataldo, schoenenontwerper en tekenaar

Dario Cataldo heeft 2 bijzondere hobby’s: tekenen en koersschoenen ontwerpen. Wanneer hij niet op wedstrijden te vinden is, kan je hem gaan zoeken aan zijn bureau waar hij met pen, potlood en penseel mooie dingen op papier zet. De Astana-renner neemt zelfs op wielerwedstrijden zijn materiaal mee om in zijn vrije tijd ontwerpen te maken.

koersddb2Filippo Pozzato, motorcross

Iedereen kent Filippo Pozzato als één van de meest stijlvolle en flamboyante renners van het peloton. In kasseiklassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zitten er maar weinig mensen zo mooi op het stalen ros. Hij durft de fiets wel eens inruilen voor de crossmotor. Neem maar eens een kijkje op zijn Instagram-account, waar je ziet dat motorcross voor hem een even grote passie is als wielrennen.

Peter Sagan, auto’s op afstandsbediening

Peter Sagan heeft al meermaals bewezen dat hij een speelvogel is op en naast de fiets. Na zijn schitterende prestatie in de Ronde van Vlaanderen, vond de wereldkampioen het tijd om wat te ontspannen en dat deed hij met … een raceauto op afstandsbediening. Zelfrijdende speelgoedauto’s blijken een hobby te zijn van de olijke Slovaak.

Chris Froome, speervissen.

Chris Froome mag er dan wel een frêle mannetje uit zien, toch is hij een kerel die hard geworden is door op te groeien in Afrika. De Brit spreekt vloeiend Swahili en vergeet zijn roots niet. Hij heeft aan zijn tijd in Kenia ook een stoere hobby overgehouden: speervissen. De tweevoudige Tourwinnaar groeide op aan de meren in Kenia en ging daar vaak vissen op deze traditionele manier. Wanneer hij met zijn gezin naar zijn geboorteland gaat, maakt hij er een erezaak van om even te gaan speervissen – of te zwemmen met dolfijnen.

 

Fotomateriaal: Davy De Blieck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*