2017 is nog een eind weg, maar in transferland draaien de molens wel op volle toeren. Het ziet er naar uit dat Lares-Waowdeals de grote winnaar wordt, want het realiseerde al 2 grote transfers, met name de Nederlandse wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong (Raboliv) en de Belgische klimster Saartje Vandenbroucke, die overkomt van Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill D’or.

thalitadejongThalita de Jong

Met dagsucces in de Giro Rosa en de Giro del Trentino op zak kijkt Thalita de Jong uit naar het einde van haar 5e seizoen bij Rabo-Liv, waar ze de kneepjes van het vak leerde en wekelijks in dienst reed van kopvrouwen als Marianne Vos en Anna van der Breggen. Bij Lares-Waowdeals mag de 22-jarige hardrijdster uit Ossendrecht wel het kopmanschap opeisen. Als regerend wereldkampioene veldrijden zet De Jong zo een serieuze stap vooruit. En ook voor Lares-Waowdeals is dit zonder meer een knappe transfer, daar er een gouden wielertoekomst wacht voor Thalita de Jong.

De Jong mikt in dienst van Lares-Waowdeals vooral op etappezeges en goede eindresultaten in het rondewerk. Daar kan ze via een sterke prestatie in een proloog of tijdrit vaak een gooi doen naar eindwinst. Maar ze blijft ook actief in het veld en hoopt in januari al meteen haar wereldtitel daar te verlengen.

De Jong liet al bij de juniores haar enorme talent blijken, met onder meer de Nederlandse titel in het tijdrijden. Een jaar later maakte ze al haar intrede bij de elite van het Rabo-Liv team. Anno 2013 pakte ze samen met haar ploeggenotes Lucinda Brand, Pauline Ferrand-Prévot, Roxane Knetemann, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos zilver op het WK ploegentijdrijden in Firenze. Ze is dan nog steeds maar 19.

saartjevandenbroucke Saartje Vandenbroucke

Vandenbroucke rijdt dit seizoen haar eerste jaar als elite-renster, in de stal van Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill D’or. Sportief gezien deed de Hollebeekse het niet onaardig, gezien 3 top 10-plaatsen. Ze ontdekte al aardig uit te voeten te kunnen als het bergop gaat en dara wil ze zich straks verder in specialiseren. Extrasportief bewoog er veel. Haar relatie met haar ploeggenote Nel De Crits werd niet door iedereen in dank afgenomen, waardoor ze zelf besliste om andere oorden op te zoeken. Onder de vleugels van Marc Bracke kan ze bij Lares-Waowdeals – waar ze een verbintenis voor 1 seizoen tekende – op het hoogste niveau blijven koersen.

Saartje Vandenbroucke is met haar 20 lentes nog piepjong aan de vooravond van haar transfer naar Lares-Waowdeals. Ze koerst wel al van haar 14e – voordien was ze competitief in gymnastiek en atletiek – en bulkt van het talent. Dat toonde ze op het allerhoogste platform een 1e keer tijdens het WK op de weg voor U17 in het Spaanse Ponferrada, waar ze knap 9e finishte. Ze fietste voor Jonge Renners Roeselare en DJ Matic Kortrijk, alvorens medio 2014 over te stappen naar de ploeg van Christel Herremans.

 

Fotomateriaal: team – social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*