brentvanmoer4 Voor wie het wielrennen bij de junioren een beetje volgt, is Brent Van Moer (18) al lang geen onbekende meer. Maar sinds vrijdag kent nu ook de gewone wielerliefhebber, zowat elke Vlaming dus, de sterke man uit Beveren.

Op het WK voor junioren reed iets over halfkoers een kopgroep van zo’n 20 man weg. Enige Belg voorin was Brent Van Moer. De wedstrijd werd live uitgezonden op televisie, dus konden Michel Wuyts en José De Cauwer niet anders dan de Oost-Vlaming meermaals te vernoemen.

Uiteindelijk sprintte Van Moer naar een knappe 13e plaats, nadat de Deen Egholm in de laatste kilometers solo wegreed van zijn medevluchters. Ondanks dit mooie resultaat was Van Moer kort na de wedstrijd toch wat ontgoocheld. “Had ik nog maar iets geprobeerd in de laatste 2 km, in een sprint heb ik toch niets te betekenen….” Maar uiteindelijk kon hij toch tevreden terugblikken op zijn koers en werd zijn WK het hoogtepunt van een sterk seizoen.

etixx_2013_cmyk

wielerverhaal

 

 

 

 

brentvanmoer7Koers maken

Brent is iemand die het moet hebben van de lastige omlopen. Hij is dan wel geen veelwinnaar, maar wel een renner die altijd de koers maakt. Zo werd hij onder meer 7e in Parijs-Roubaix, 9e in de E3 Prijs Harelbeke, 6e in Remouchamps en 4e in de Trofee van Vlaanderen in Reningelst. Allemaal grote koersen met een sterk deelnemersveld. Bovendien werd hij eindwinnaar van de Sint-Martinusprijs in Kontich – een UCI-koers – en won hij met zijn ploeg Van Moer Logistics Cycling Team het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden. “Wat deze zege extra speciaal maakt, is dat we een echte vriendengroep vormen”, aldus Van Moer. “Ik wil dan ook de hele ploeg bedanken voor de fantastische jaren die ik er heb meegemaakt!”

Eind september werd Van Moer dan nog knap 4e in Jemeppe, op een lastig parcours, waarmee hij aantoonde over een goede vorm te beschikken en klaar te zijn voor het WK. Het verlossende telefoontje van Carlo Bomans was dan ook geen al te grote verrassing meer. Zijn selectie was dubbel en dik verdiend. Via stages en trainingen in de warmtekamer van de Bakala Academy in Leuven kwam Van Moer perfect voorbereid aan de start. Qatar werd een herinnering om te koesteren, maar snel zal hij er toch niet meer op reis gaan. “Net iets te warm en té veel zand”, grijnst hij.

bike-motion-360x180-statisch

 

 

 

 

brentvanmoer8Dikke transfer

Volgend jaar zal Brent Van Moer te zijn in de kleuren van Lotto Soudal U23. Het doel is vooral om in de eerste maanden veel ervaring op te doen. Maar eerst gaat de riem er even af en moet Van Moer nog wat studeren (Bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool). Al mag er na zo’n seizoen ook wel eens stevig gevierd worden.

 

Fotomateriaal: Joeri De Coninck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*