Arne Vrachten is straks geen Telenet Fidea Lion meer. De 17-jarige junior uit Geel mag van Sven Nys en co niet de stap zetten naar de beloftenploeg. Hij was te veel middelmaat, klinkt het. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat Arne Vrachten het geluk in die 2 jaar niet aan zijn zijde heeft gehad. “Ik heb nooit met gelijke wapens kunnen strijden”, zegt hij.

Arne Vrachten: “Al bij al ben ik toch nog vrij tevreden over mijn seizoen, zeker gezien de omstandigheden. Mijn hoogtepunten waren toch de crossen van Boom, Antwerpen en Oostende. In Boom reed ik zeer goed, ik verloor daar de cross alleen maar doordat ik een lichter profiel had steken in de laatste ronde en dus voorzichtiger moest zijn. In de Scheldecross in Antwerpen behaalde ik dan toch eindelijk mijn eerste overwinning nadat ik Ben Tulett en Andres Verdonck had achtergelaten. En in Oostende reed ik in de eerste 3 à 4 ronden eindelijk terug op mijn niveau.”

“Mijn grootste ontgoochelingen van dit seizoen zijn toch Rome en Hoogerheide. In Rome kreeg ik eindelijk een omloop waar kracht – totaal niet mijn ding – nauwelijks wat uitmaakte, maar ik werd gewoon van het parcours gekegeld. In Hoogerheide was ik jammer genoeg ziek en daardoor heb ik mijn capaciteiten niet ten volle kunnen gebruiken in die wedstrijd.”

“Ik moet verder…”

Arne Vrachten: “Toen ik begin april vorig jaar met mijn knie op mijn stuur botste, is het vlies boven mijn knie losgekomen en is er vuil tussengeraakt. Maar ook een deel van mijn knie was wat verbrijzeld. Het heeft geduurd tot juni eer ik de training opnieuw kon hervatten. Ik heb er intussen geen last meer van, alleen als ik mijn been tot het maximale probeer te plooien voel ik nog altijd iets rekken over mijn knie. Zonder die knieoperatie had mijn seizoen er helemaal anders uitgezien. Ik lag hierdoor 2 en een halve maand stil, ik was buiten adem als ik nog maar de trap op moest. Dat heeft mijn kansen gehypothekeerd.”

“Het doet natuurlijk enorm veel pijn om na 2 jaar de ploeg te moeten verlaten, maar ik wil daar niet te lang bij stil staan. Het is nu zo en ik moet verder, met of zonder de Telenet Fidea Lions. Op mijn 2 seizoenen bij de ploeg kijk ik wel een beetje met een gewrongen gevoel terug, moet ik toegeven. Het waren 2 jaren waar ik op geen enkel moment met gelijke wapens heb kunnen starten aan het crossseizoen. Er zijn nu 2 ploegen die interesse hebben, maar we zitten nog in de beginfase van de gesprekken. Ik zal mijn voorbereiding zeker goed kunnen starten, daar maak ik mij allemaal niet te druk over.”

Fotomateriaal: Kristel Van Gilst.