De ene gaat voor een grote koers, voor de ander is het pure fun. Jermaine Post van Parkhotel Valkenburg – pas 24 lentes jong – en haar partner gaan gewoon voor een kindje. Omdat het kan. De fiets gaat even de stal in, maar Post bergt haar wielercarrière nog niet helemaal op. “Ik wil fit blijven”, zegt ze. “En nadien volgt nog een grote uitdaging!”

Proficiat met je zwangerschap, Jermaine! Was dat gepland?

Jermaine Post: “Dank je! Nou, ik denk niet dat je zoiets kunt plannen. We wilden het heel graag en we zijn enorm blij dat het ons mag overkomen! Ietsje sneller dan verwacht, maar we zijn heel erg blij!”

Voor wanneer is het uitgerekend en mogen we al iets weten over het geslacht?

Jermaine Post: “We zijn een aantal weken geleden voor de 1e echo in het ziekenhuis geweest, dat zag er goed uit. Volgens de berekening wordt ons kindje op 17 september 2017 verwacht. Over 3 weken hebben we de volgende echo en als het goed is kunnen we dan zien of het een jongen of meisje is. Ik ben heel erg benieuwd!”

 

 

 

 

 

 

Waarom nu al een kindje en niet alles op je wielerloopbaan?

Jermaine Post: “Dat is een gevoel, we hebben een huisje samen en onze relatie is heel erg goed!  We zijn allebei nog lekker jong en fit, dat is denk ik het allerleukste en mooiste voor een kind! En je weet ook niet van te voren of het wel lukt…. Ik fiets tenslotte al vanaf mijn 8 jaar heel erg veel, wedstrijden, hard trainen, enz.. Daarbij denk ik dat ik nog jong genoeg ben om mooie wedstrijden te kunnen gaan rijden.”

Wil je nadien terug gaan fietsen bij het Parkhotel-team?

Jermaine Post: “Hoe ik er nu over denk: zeker! Maar ik moet dat allemaal nog gaan zien. Ik heb echt een hele mooie tijd gehad bij Parkhotel Valkenburg. In totaal heb ik 4 jaar voor het team gefietst en het voelt echt als familie.”

Blijf je intussen trainen? 

Jermaine Post: “Nou, dat ben ik wel van plan, maar ik had weinig energie in de eerste 11 weken van mijn zwangerschap. Dat begint nu gelukkig weer terug te komen, dus ik ga binnenkort weer lekker fietsen en de sportschool in.”

Hoeveel tijd gun je jezelf na de bevalling om weer op niveau te komen?

Jermaine Post: “Ik heb echt geen idee wat ik kan verwachten, het is natuurlijk ook allemaal nieuw voor mij. Omdat ik fit ben, denk ik wel dat ik snel zal herstellen. Dan weer rustig aan beginnen met opbouwen. Ik ga mezelf geen druk opleggen, want ik wil vooral genieten van ons kindje.”

Hoe kijk je terug op de voorbije seizoenen? 

Jermaine Post: “Met een geweldig goed gevoel. Mijn  topmoment was in 2015 tijdens de Thüringen-Rundfahrt in Duitsland. Die week voelde ik me heel goed en dat werd ook beloond met een aanvalstrui. In de daaropvolgende etappe werd ik 2e achter Coryn Rivera. Vorig seizoen was er nog een heel mooi moment. Toen zijn we met het team in China geweest voor de Tour of Chongming Island, waar we het ploegenklassement wonnen. Strade Bianche, Emakumeen Bira, Aviva Women’s Tour, Philadelphia, La Course, Prudential Ride London, Madrid Challenge by La Vuelta,…. Deze wedstrijden heb ik allemaal mogen rijden, fantastisch! Ik ben Parkhotel Valkenburg  en hoofdsponsor Jos van de Mortel heel erg dankbaar voor wat hij de afgelopen jaren en ook dit jaar weer voor ons doet. Ook onze ploegleider Raymond Rol heeft alles over voor ‘zijn’ meiden. Een geweldig team.”

Hoe zie je het vervolg van je wielercarrière?

Jermaine Post: “Als een grote uitdaging!” (lacht)

Heb je een bepaalde ambitie of wordt het gewoon fun?

Jermaine Post: “Allereerst natuurlijk voor de fun, dat is het belangrijkste. Maar ik start een wedstrijd altijd met ambities en dat zal ook altijd zo blijven. Ik hoop volgend jaar een aantal mooie wedstrijden te kunnen gaan rijden. Welke dat zullen worden en voor welk team dat zal zijn, zie ik tegen die tijd wel. First things first. Eerst genieten nu en dan komt de rest vanzelf.”