Jens Vanoverberghe heeft vorige week zondag de Beker van België manche in Linter gewonnen. De West-Vlaamse kampioen haalde het in een spurt met 2 van Wesley Mol. Voor Vanoverberghe is het naast zijn provinciale titel zijn 2e zege van het seizoen. De 2e jaars junior wil de resterende maanden van het seizoen verder presteren voordat hij de overstap maakt naar het beloftenpeloton.

Jens, hoe gaat het met je?

Jens Vanoverberghe: “Goed. De laatste maanden behaalde ik een aantal mooie resultaten. Ik kroonde mezelf tot provinciaal kampioen van West-Vlaanderen. Daarnaast werd ik ook 5e op het Belgisch kampioenschap en behaalde ik in het eindklassement van de Ster der Vlaamse Ardennen een 12e plaats.  In tegenstelling tot het begin van het seizoen bleef ik de laatste tijd ook gevrijwaard van pech. Mijn conditie zit al enkele weken in een stijgende lijn en ik hoop deze dan ook door te trekken.”

Dat je conditie goed zit, bewees je onlangs met winst in de Beker van België in Linter. Hoe is die wedstrijd verlopen?

Jens Vanoverberghe: “Eerst bleef de wedstrijd lang gesloten. Plots reed er dan een groep van 20 renners weg. Die werden teruggehaald en op 4 ronden van het einde reden er opnieuw 20 renners weg, waaronder ikzelf. We werden teruggenomen op anderhalve ronde van het einde. Wesley Mol van Balen BC plaatste dan een aanval en ik sprong mee. We draaiden goed rond en bleven vooruit. In de sprint kon ik Wesley kloppen.”

Was je zegezeker toen je met hem naar de meet ging?

Jens Vanoverberghe: “Verre van. Ik weet dat ik een goede sprint heb, maar Wesley ook. Na zo’n lastige wedstrijd is hij altijd een te duchten kandidaat. Toen ik over de meet kwam, was ik toch opgelucht. Eindelijk zat alles mee. In het begin van het seizoen kreeg ik vaak af te rekenen met pech. Nu viel alles eindelijk op zijn goede plaats.”

Is het eindklassement van de Beker van België een doel voor je?

Jens Vanoverberghe: “Het eindklassement is geen doel op zich. Het zal moeilijk worden om Arne Marit te kloppen. Hij staat stevig aan de leiding, dus ik focus mij nu gewoon op de nog resterende manches. Ook het ploegenklassement is voor mijn ploeg Wielerteam Waasland geen doel meer.”

Al een idee voor welke ploeg je volgend jaar rijdt?

Jens Vanoverberghe: “Een aantal ploegen contacteerden me,  maar ik heb nog niks beslist. Ik focus mij eerst nog op dit seizoen. Wanneer de tijd rijp is, zal ik een beslissing maken over waar ik volgend jaar zal rijden.”