Wielerclub De Albertsvrienden, de organisatoren van de 53e editie van Puivelde Koerse, zijn er ook dit jaar in geslaagd om een bijzonder fraai deelnemersveld naar het Wase gehucht te lokken. De absolute blikvangers worden morgen/woensdag Sep Vanmarcke en Mathieu van der Poel. Beiden steken hun ambities niet onder stoelen of banken.

UPDATE: Mathieu van der Poel moet geblesseerd afhaken voor Puivelde Koerse. Hij heeft net een ingreep ondergaan als gevolg van een barst in het scafoïde bot.

Mathieu van der Poel rijdt in Puivelde zijn allereerste wegwedstrijd van het seizoen. Na zijn meest succesvolle winter ooit nam hij enkele weken rust, maar nadien verbaasde hij alweer op de mountainbike. “Van 1 tot 13 mei verbleven we met Corendon-Circus op stage in Spanje. Ik maakte er ook van de gelegenheid gebruik om de 3-daagse mountainbikewedstrijd La Rioja te rijden. Het ging er lekker”, grapt Van der Poel, die er de 3 ritten won.

“Maar nu gaat de aandacht even naar de weg in de aanloop naar enkele nieuwe wereldbekerproeven mountainbike (zondag rijdt hij de wereldbekermanche in het Duitse Albstadt, red). De wedstrijd in Puivelde komt dus ideaal. Het is een snelle koers, ideaal om het ritme op te drijven. Vorig jaar kende ik te veel pech. Een valpartij en 3 lekke banden waren er toen te veel aan. Ik hoop dat het geluk deze keer wel aan mijn zijde zal staan. Ik start in elk geval met de ambitie om te winnen. Het is blijkbaar 35 jaar geleden dat mijn vader in Puivelde de wedstrijd won. Het lijkt me het ideale moment om nog eens een Van der Poel op de erelijst te zetten.”

Vanmarcke aast dan weer op revanche voor zijn 2e plaats van vorige week in De Grote Prijs van de Wase Polders. “In Verrebroek ben ik in de finale wat te wild met mijn krachten omgesprongen”, beseft hij. “Tot 5 keer toe probeerde ik weg te rijden uit de kopgroep, zowat iedereen reageerde maar niemand wou meewerken. Ik rekende dan op de spurt, maar daarin kwam Stijn De Bock me nog verrassen. Woensdag wil ik het in Puivelde anders aanpakken. Tijd voor revanche.”

Serieuze concurrentie!

Naast Vanmarcke en Van der Poel komt ook de winnaar van vorig jaar, Lawrence Naesen, naar Puivelde. Naesen reed vorige week de 4-daagse van Duinkerke, waar Lotto Soudal met Andre Greipel 2 ritten won. In Puivelde kan Naesen voor het eerst dit seizoen voor eigen rekening rijden. Ook Tim Declercq (QuickStep Floors) liet een geplande stage vallen om in Puivelde te komen koersen. Samen met streekrenners Moreno De Pauw (Sint-Pauwels), Sander Cordeel (Stekene) en de andere veldrittoppers van Telenet-Fidea en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice verwachten de organisatoren alweer minstens 130 renners aan het vertrek.

Zo staan ook Bert Van Lerberghe (Cofidis), Michael Van Staeyen (Cofidis) en Kenny De Ketele (Sport Vlaanderen-Baloise) aan de start. Steylaerts-Bet First komt met onder meer Gianni Vermeersch. Telenet-Fidea bengt Toon Aerts mee. Pauwels  Sauzen-Vastgoeservice maakt kans op winst met Laurens Sweeck. Voor Cibel-Cebon komen Stijn De Bock, Michiel Dieleman, Roy Jans en Timothy Stevens. En ook volgende kleinere teams tekenen present: Asfra Racing Team, Mysenlan-Spie-Doutreloigne, Tarteletto-Isorex, CCB Continental (USA), Bridgestone Cycling (Japan), Massi-Kuwait CT (Spanje), Bennelong-Swisswellness (Australië), DCR Cycling en Team Thielemans-De Hauwere.

Start om 14 uur, afstand 169 km (19 ronden). Start en aankomst ter hoogte van de feesttent aan de Kruisstraat.

Dit is een bijdrage van Ivan Elegeert, persverantwoordelijke van Puivelde Koerse. Fotomateriaal: Photopress.be.

 

Total
239
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*