De oudste wielerzoon van voormalig sprinter Jean-Pierre van Poppel is wee boven water. Danny heeft nieuw meven gevonden na zijn transfer van Team Sky naar LottoNL-Jumbo, zo blijkt. “Alles is hier Nederlands”, laat hij vallen. Als het over zijn nieuwe ploeg gaat, straalt hij. Hoog tijd dus dat hij die deur van de Britse formatie achter hem dicht trok. En dat hij nog steeds kan sprinten, kon hij al bewijzen.

Danny van Poppel stond in de voorbije Giro voor het eerst aan de start in een grote ronde sinds de Vuelta van 2015 – waar hij de 12e rit won – bij de Amerikaanse Trek-ploeg. In 2016 en 2017 reed hij in het shirt van Team Sky, dat hem geen enkele kans gaf om van start te gaan in een ronde van 3 weken. “Heel erg jammer, want dat heeft me zeker belemmerd in mijn ontwikkeling als renner, maar het is niet anders”, zucht de sprinter. Voorts wil de in Moergestel geboren renner niet te veel kwijt over die periode bij Sky. Hij laat vallen dat hij het er wel naar zijn zin heeft gehad, maar lichaamstaal verraadt het tegenovergestelde. De daaropvolgende woorden dat hij blij is nu bij LottoNL-Jumbo te zitten, zeggen alles.

Zonder knaller

Wel wil Van Poppel de verloren schade snel inhalen. “Na de Giro neem ik nu wat gas terug, want het is een lang voorjaar geweest”, zegt hij, de Hammer Series net achter de rug. “Ik kan straks ook nog de Vuelta rijden, dus daar ben ik zeker blij mee. Daarom is het ook geen issue dat een andere topsprinter als Dylan Groenewegen voor onze ploeg rijdt. Eigenlijk zien we elkaar nauwelijks.”

Dat hij die kansen wel had verdiend, toonde Van Poppel meermaals in de Giro die in Jeruzalem vertrok. Hij werd 2 in de 12e rit met aankomst in Imola en 3e daags nadien in Nervesa della Battaglia. Daarnaast volgden nog 3 top 5-plaatsen. “Met dat bilan ben ik natuurlijk niet ontevreden, maar de knaller ontbreekt wel”, bevestigt Van Poppel daarmee de woorden die zijn ploegleider Nico Verhoeven zich even voordien ook al liet ontvallen. “We hebben ons best gedaan, maar in 3 weken zijn er natuurlijk altijd momenten waarvan je achteraf denkt dat ze beter hadden gekund. Maar in het algemeen klaag ik niet.”

 

Poppel uit Poppel

Danny van Poppel heeft met Jean-Paul van Poppel een beroemde vader die zelf ook sprinter was op het hoogste niveau. Popeye won 22 etappes in de grote rondes en heeft daarmee een Nederlands record achter zijn naam. “Maar sprinten was in de jaren ’80 en ’90 wel ietsjes anders”, knipoogt Danny. “Daarom heb ik liever dat hij zich niet te veel bezighoudt met hoe ik het aanpak en wat op de achtergrond blijft. Hij zegt wel af en toe eens iets en ik steek er soms wel iets van op, maar meestal doe ik toch gewoon mijn eigen ding.”

De jongere broer van Boy van Poppel woont nu in het Belgische Poppel – what’s in a name! – in een huis met zijn neef Bram Welten, neoprof bij het Franse Fortuneo-Samsic. Ze hebben dan ook een opperbeste relatie. “Hij is mijn beste vriend”, zegt Danny van Poppel. “Ik heb natuurlijk wat meer ervaring en probeer hem wat te sturen. Dat heeft hij echt wel nodig, want bij de beloften won hij heel vaak en nu is het natuurlijk niet zo makkelijk meer. Hij zal een paar jaar nodig hebben om weer veel te kunnen winnen.”

Fotomateriaal: TV.

Total
31
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*