De grote vakantie is begonnen en die kan je moeilijk beter inzetten dan met een selectie voor het Europees kampioenschap. Ellen Feytens uit Wilsele is erin geslaagd en viert straks in Tsjechië haar grote debuut voor de Belgische ploeg. “Het betekent toch dat ze mij volgen”, is de 18-jarige toekomstige kapster superblij.

Je werd eind mei al 3e op het BK in Les Lacs de l’Eau l’ Heure. Is dit de beloning?

Ellen Feytens: “Ik zie dit als een beloning voor wat ik er al voor gedaan en gelaten heb. Ik had er lang naar uitgekeken en veel gericht getraind om op dat BK goed te presteren. Ik ben natuurlijk ook blij dat het een parcours was op mijn maat, waardoor de druk veel groter werd voor mezelf en mijn familieleden. Ik ben wel heel trots dat ik dit kon waarmaken, het maakt me zelfzekerder en is een teken dat ik nog kan doorgroeien.”

Wat verwacht je van het EK?

Ellen Feytens: “Ik verwacht zeker een sterk deelnemersveld met veel rensters die goed bergop kunnen rijden. Daar ik moet ik me dan tussen zetten. Het parcours zelf gaat continu bergop en bergaf, wat goed is voor mij. Ik ben een pure klimster, dat is het liefste wat ik doe en natuurlijk kan ik dat ook het beste. Ik zal er alles aan doen om een goede uitslag te rijden.”

Heeft de bondscoach jou apart ingelicht en er iets meer over verteld?

Ellen Feytens: “De bondscoach had me de dag na het BK persoonlijk opgebeld om mijn selectie voor het EK mee te delen. Zo heeft hij alle info doorgegeven, over het EK zelf en de daaraan gekoppelde stages die we gingen doen met de Belgische bond.”

Hoe is die stage jou bevallen?

Ellen Feytens: “Het was plezant én is er goed getraind geweest. We hebben lange duurtrainingen gedaan en dat zowel bergop als op het vlakke. Zondag heb ik met de federatie ook deelgenomen aan het BK ploegentijdrijden. We waren daar maar met 3 rensters en konden niet meedoen voor de zege, maar het was wel een leuke ervaring!”

Hoe belangrijk is het wielrennen voor jou in vergelijking met school, familie en andere hobby?

Ellen Feytens: “Het wielrennen staat bij mij op de 1e plaats. Ik doe mijn trainingen zoals gepland en mijn huiswerk voor het school later. Dat wil niet zeggen dat ik het school helemaal aan de kant zet. Ik ga nu een 7e specialisatiejaar doen als kapster om vervolgens mijn diploma te behalen. Thuis ben ik van kleins af opgegroeid met de koersfiets; mijn papa en mijn neef koersten ook. Dan is het niet onlogisch dat je daar veel tijd in steekt. Mijn papa vergezelt mij trouwens altijd tijdens mijn trainingen. Dat maakt het altijd aangenaam. Ik zal hem altijd dankbaar zijn dat hij mij traint.”

En zie je een toekomst voor jezelf in de wielersport, of niet mee bezig?

Ellen Feytens: “Zelf zou ik wel een toekomst zien als wielrenster. Ik doe de sport supergraag en wil er alles voor doen om die droom verder waar te maken.”

KOM OP 19 JULI NAAR ONS 1E KOERSGESPREK
IN CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN!

Fotomateriaal: Wim Verbeek.

Total
154
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*