Het leven van Florian Vermeersch heeft deze zomer een keerpunt genomen. Enerzijds heeft hij de keuze gemaakt om het veldrijden aan de kant te zetten en zich op ene carrière op de weg te storten, anderzijds gaat hij naast de koers en zijn studies ook opkomen in de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand. “Maar de koers krijgt wel voorrang”, zegt hij.

De 19-jarige Lochristinaar reed een mooie zomer op de weg, met een overwinning in de kermiskoers van Puivelde en mooie resultaten en prestaties in onder meer de Ronde van Vlaams-Brabant en de Ronde van Luik. “Ik twijfelde al langer over mijn profiel”, geeft Vermeersch toe. “Na mijn goede zomer op de weg had ik eigenlijk niet veel zin om alles om te gooien voor de winter. Ook een paar van mijn goeie fietsvrienden, onder meer Guillaume Seye, zagen in mij eerder een wegrenner. Na rijp beraad met ook mijn ouders erbij heb ik dan de beslissing genomen om niet mer in het veld te rijden.”

Burgemeester

Die keuze houdt nog een andere verandering in voor Florian Vermeersch. “Mijn huidige ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice focust op het veld en dus trek ik voor 2019 naar een nieuw team. Er is al een persoonlijk akkoord, maar ik kan er helaas nog niets over kwijt. Wel kan ik zeggen dat het voor mij een mooie stap voorwaarts is en dat deze optie mijn keuze voor de weg vergemakkelijk heeft.”

Foto: Joeri De Coninck.

Intussen resten er voor de Oost-Vlaming niet veel belangrijke koersen meer, maar hij blijft in de weer. Zo komt hij op 14 oktober in Lochristi op bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Mijn grootvader heeft altijd in de politiek gezeten, al was dat bij CD&V, dus het zit wel in de familie. Ik studeer geschiedenis en ben me de voorbije jaren steeds meer gaan interesseren in politiek. De burgemeester van Lochristi volgt op mijn school een paar vakken mee en dus trek ik geregeld met hem naar de les.”

Ervaring

“Ik heb me een tijdje terug aangesloten bij Open VLD met de bedoeling binnen 6 jaar op te komen bij de verkiezingen. In hun standpunten over liberalisme kan ik me het best vinden en ook op lokaal niveau wordt er in Lochristi goed werk geleverd, onder meer het financieel beleid en de aanleg van fietspaden vind ik top. De burgemeester vroeg me om de vrijgekomen plaats in te vullen op de lijst van Open VLD voor komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat zie ik natuurlijk als een mooie kans om ervaring op te doen en eens te kijken of me dat ook daadwerkelijk ligt. Al moet ik wel zeggen dat ik er niet al té veel van verwacht. Er zijn veel mensen op onze lijst met veel meer ervaring. Het doel is natuurlijk wel om verkozen te worden voor de gemeenteraad, maar ik besef ook wel dat die kans eerder klein is.”

“Vanaf deze week begint de bordenslag, dan ga ik op pad om affiches en borden te verdelen en doen we huisbezoeken en zullen we op evenementen staan”, besluit Vermeersch. “Zo kan ik ook mezelf promoten. Maar uiteindelijk zal ik wel altijd voor de fiets kiezen. Als het te druk wordt zet ik liever een stap op zij in de politiek dan dat ik mijn wielercarrière in het gedrang ben.”

Total
58
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*