Na 4 jaar in een Angelsaksisch milieu – eerst 3 jaar bij het Britse Wiggle en afgelopen seizoen bij het Australische Mitchelton-Scott – keert de beste Belgische sprintster van het voorbije decennium terug naar huis. Of toch dicht bij huis. De Nederlandse formatie Boels-Dolmans, met wereldkampioene op de weg Anna van der Breggen in de rangen, wordt in 2019 de nieuwe werkgever van de Oost-Vlaamse.

Foto: George Deswijzen, Team Boels-Dolmans.

“Het totaalplaatje van de ploeg past perfect bij mijn visie,” opent D’hoore bij haar officiële voorstelling in Antwerpen. “De klemtoon ligt in het voorjaar, wat bij mijn vorige teams toch wat anders was. Daarnaast kenmerkt deze equipe zich ook door tactisch sterk uit de hoek te komen in de wedstrijden. Wat ook meespeelt: bij de jeugd heb ik al gefietst met en tegen Chantal Blaak, Anna van der Breggen en Amy Pieters. Het klikt goed tussen ons. Dat ik weer Vlaams kan spreken, voelt ook een beetje aan als thuiskomen. Dat voelt goed aan.”

“Ik kijk hard uit om de voorjaarsklassiekers te rijden met deze ploeg. Er is veel concurrentie binnen de ploeg zelf, met sprintsters als Amy Pieters en Amalie Dideriksen, maar het is een groep die werkt en wint voor elkaar. De Ronde van Vlaanderen is al jaren een persoonlijk hoofddoel en dat blijft het ook de komende 2 seizoenen, al ben ik natuurlijk altijd wat afhankelijk van het koersverloop. Met de sterkste ploeg rondom mij heb ik misschien een voordeel.”

Foto: George Deswijzen, Team Boels-Dolmans.

D’hoore verlaat zo na amper 1 seizoen het Australische Mitchelton-Scott. “Ik kan niks verkeerds zeggen over die ploeg”, bekent ze. “Alles was heel goed geregeld, de begeleiding was in orde, het materiaal was top,…. Maar als je een aanbieding krijgt van een ploeg als Boels-Dolmans, die al jaren aan de top staat, dan moet je dat altijd in overweging nemen. Ik heb samengezeten met ploegleider Danny Stam en eigenlijk waren we vrij snel akkoord. Dit is een mooie transfer voor mij, ook al omdat de ploeg verschillende absolute wereldtoppers huishoudt.”

Dat Boels-Dolmans een topploeg van formaat is, om niet te zeggen de beste ploeg ter wereld, hoeft geen betoog. Geen enkel ander team leverde ooit 4 jaar op rij een wereldkampioene af. Dat waren met name Lizzie Armitstead (Richmond, 2015), Amalie Dideriksen (Doha, 2016), Chantal Blaak (Bergen, 2017) en Anna van der Breggen (Innsbruck, 2018). Wel was er tot heden nog 1 leemte: nooit had het Nederlands Limburgse team – dat al 6 jaar lang in het vrouwenwielrennen investeert – een topsprintster in de rangen. Met de komst van D’hoore wordt die positie meteen ingevuld.

D’hoore zette haar krabbel onder een verbintenis voor 2 seizoenen. “Dat betekent dat ik bij de ploeg ook alle vrijheid krijg om optimaal naar de Olympische Spelen in Tokio toe te werken. Daar zal ik samen met Lotte Kopecky de ploegkoers rijden. Maar dat is nog ver weg en ik probeer er niet te vel aan te denken. First things first: deze winter rijd ik 4 wereldbekers ploegkoers op de baan, met name Londen, Berlijn, Hongkong en Nieuw-Zeeland. En daarna volgt ook het WK.”

Total
166
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*