De Telenet Superprestige staat voor traditie, maar vernieuwing wordt daarbij niet geschuwd. Dé nieuwigheid voor het seizoen 2018-2019 is dat eliterenners en beloften voortaan in 1 en dezelfde wedstrijd zullen rijden. De beloften (U23) krijgen wel nog een apart klassement – voor het eerst gebeurt dat overigens ook bij de dames – met een eigen prijzenpot. Beloften die het uitstekend doen over de 8 wedstrijden kunnen na de laatste manche in Middelkerke dus 2 keer langs de kassa passeren.

Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal), wereldkampioen bij de beloften, kijkt de wijzigingen met een positief gevoel tegemoet. “Ik hoop in 1e instantie veel te kunnen opsteken. Veel 1e jaars beloften zullen misschien niet heel tevreden zijn met deze verandering en ook ik zal ongetwijfeld wel een keer tegen de spreekwoordelijke muur aanrijden, maar ik zie het als een mooie kans om te zien hoever ik nog van het niveau van het niveau van de profs af ben. Ik kijk er enorm naar uit om me te tonen.”

De wedstrijden zelf zijn dezelfde 8 als vorig seizoen, toen Boom als nieuwkomer werd verwelkomd. Enkel de volgorde is licht gewijzigd. Zonhoven, vorig jaar midden oktober nog de 2e wedstrijd in de serie, is verhuisd naar midden december en is daarmee nu de 5e manche geworden.

Laurens Sweeck, de voorbije 2 jaar telkens 3e in het eindklassement van de Telenet Superprestige, hoopt opnieuw op een podiumplaats. “Het podium is inderdaad het doel”, aldus de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “We zien in de loop van het seizoen dan wel op welk schavotje we kunnen mikken. Ik begin altijd goed aan de Superprestige en hoop ook in Gieten met een positief gevoel te kunnen starten.”

Ook Toon Aerts (Telenet Fidea Lions), in prima doen met 2 zeges in de Verenigde Staten, hoopt zondag mee te doen voor de overwinning. “Ik ben met een heel goed gevoel uit de States teruggekomen en heb afgelopen zondag nog rust genomen met het oog op de Superprestige. We zien komend weekend wel hoe de benen zijn, maar ik denk alvast dat er veel renners zullen meedingen naar de overwinning op het snelle parcours in Gieten.”

Kalender

14 oktober 2018: Gieten (Ned)
20 oktober 2018: Boom
28 oktober 2018: Ruddervoorde
11 november 2018: Gavere
16 december 2018: Zonhoven
30 december 2018: Diegem
10 februari 2019: Hoogstraten
16 februari 2019: Middelkerke

Dit is een persbericht van de organisatie van de Telenet Superprestige 2018-2019.

Total
29
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*