Het Leuvense Sportkot organiseerde afgelopen weekend de 7e editie van het Belgisch kampioenschap Beermile. Dat is de wedstrijd waarbij deelnemers enkele rondjes op de piste lopen en na elk rondje een blikje bier of glas cava ‘ad fundum’ moeten drinken. Wat blijkt: ook als Europees kampioen tijdrijden Victor Campanaerts zich hieraan waagt, blinkt hij uit.

Foto: Belgian Beermile Championship.

4 rondjes van ongeveer 400 meter en 4 ad fundums, dat is de uitdaging die de atleten aangaan op het BK. Campenaerts deelt in het tijdrijden zijn wedstrijd altijd netjes in, maar begon erg snel aan dit kampioenschap. In 9 seconden had hij zijn 1e pintje uit en zo begon hij aan de leiding. Hij bleef ook bij de betere drinkers van het gezelschap, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen tegen triatleten Antonio Hernaert en Stijn Goris en atleten Brogan McCawley en Kjell De Hondt. Hernaert pakte trouwens uit met een snor waarop Campenaerts jaloers zou zijn. 

Zo toont de Europees kampioen dat hij van alle markten thuis is. Hij begon ooit als zwemmer en legde zich later meer toe op triatlon. Uiteindelijk werd hij dan wielrenner en groeide hij uit tot een ware tijdritspecialist. Zijn opleiding kwam daarbij altijd goed van pas. In 2019 zou hij wel eens werk kunnen maken van het werelduurrecord. Als hij ooit slaagt in dat kunststukje, kunnen wij al raden hoe het gevierd wordt: met een snelle ad fundum.

Total
39
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*