Ter voorbereiding op het wegseizoen 2019 maken Xandro Meurisse en Fabien Doubey van Wanty-Groupe Gobert de komende weken een korte passage in het veldrijden. Beide Wanty-renners hebben een verleden als cyclocrosser. De 26-jarige West-Vlaming duikt in Bredene (29/12), Gullegem (05/01), het Belgisch Kampioenschap in Kruibeke (13/01) en Zonnebeke (26/01) het veld in. De 25-jarige Fransman Doubey kiest dan weer voor Desnes (30/12), de Zwitserse EKZ-cross in Meilen (02/01) en het Frans Kampioenschap in Besançon (13/01).

“Dinsdag heb ik al met mijn nieuwe Cube Cross Race C :62 SL in het bos gereden en ook donderdag reed ik er 2 uurtjes mee rond”, zegt Xandro Meurisse. “Donderdag schaafde ik ook nog aan mijn positie op de fiets. Je ziet, ik ben er wel echt mee bezig. Ik wil niet zomaar een paar rondjes meerijden en zien waar het schip strandt.”

Doorgedreven training

“Het kriebelde soms wel als ik mijn concurrenten van vroeger in het veld zag rondrijden, ja. Daarom wil ik er het maximale uithalen. Met de rollen ‘s ochtends, parcoursverkenning, opwarmen en de cross zelf heb je al snel 3 à 4 uur op een dag gefietst. Dat is al een doorgedreven training. De 4 crossen die ik rijd zijn gelukkig geen al te technische crossen. Voorlopig speelt de droogte ook nog in mijn voordeel.”

“Dit is vooral een mooie manier om de periode tussen 2 stages te overbruggen”, weet de West-Vlaming. “In Spanje legde ik midden december een mooie basis, nu kan ik in de cross meer op intensiteit trainen. De dag na het BK trekken we dan op ploegstage in Spanje. In de winter van ’14-’15 reed ik als elite zonder contract nog 3 crossen. Maar daarvoor is het al van ’11-’12 geleden dat ik als 2e jaars belofte nog veldritten afwerkte. Ik heb dus niets te verliezen.”

Familie

“Toen ik in 2017 arriveerde bij Wanty-Groupe Gobert besloot ik me alleen op de weg te concentreren”, zegt Francis Doubey. “Deze winter, met behoud van mijn prioriteit, wilde ik mezelf onderdompelen in het veldrijden voor het Frans kampioenschap dat bij mij thuis, in Besançon, wordt verreden. Dat kwam overeen met de filosofie van het team en de technische partners, terwijl het perfect in mijn voorbereidingsschema werd geïntegreerd. Bovendien laat het me toe om momenten met familie te delen.”

“Mijn seizoenshervatting liep wat vertraging op omdat ik aan het eind van het seizoen trouwde, daarna ging ik op huwelijksreis. Ik reed begin december al 3 regionale crossen, met 3 podiumplaatsen: een overwinning, een 2e en een 3e plaats. Ik reed ook een UCI-cross in Spanje, in de marge van een stage in Benidorm. Daar reed ik helaas lek, anders had ik zeker zicht op een podiumplek. Sinds mijn terugkeer uit Spanje denk ik vaak aan het Frans kampioenschap.”

“Mijn techniek keert langzaamaan terug”, vindt Doubey. “Er resten nog 2 wedstrijden in de voorbereiding, maar de prestaties van Stybar in Zolder geven me hoop. Als ik mijn oude niveau kan terugvinden, droom ik van het podium in Besançon, vooral omdat ik een juiste positie op de startlijn zou moeten krijgen. Maar ik weet niet of ik lichamelijk zo zal presteren. Wat er ook gebeurt, ik wil vooral plezier maken vooraleer ik me weer 100% concentreer op de weg.”

Dit is een persbericht van Wanty-Groupe Gobert.

Fotomateriaal: Wanty-Groupe Gobert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*