Op zondag 6 januari zakt de top van de Belgische cyclocross af naar Brussel voor een gloednieuwe veldrit, de Brussels Universities Cyclocross. Op de terreinen van zowel de Vrije Universiteit Brussel (VUB) als de Université Libre de Bruxelles (ULB) vindt de 7e manche van de DVV Verzekeringen Trofee plaats.

Het is de allereerste keer dat een cyclocross neerstrijkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Tussen de talrijke aula’s en het groen van de VUB- en ULB-campussen streeft de top van de veldritwereld naar de overwinning op een gevarieerd parcours. VUB verwacht 1.000’en bezoekers. De organisatoren stimuleerden alle studenten en personeelsleden om mee te genieten van deze nationale topsportdag door hen een gratis ticket aan te bieden.

Zondag maken alle sportfanaten kans op een inspanningstest in het Brussels Laboratorium voor Inspanning en Topsport (BLITS) van de VUB. BLITS geeft, aan de hand van een sportmedisch onderzoek en een inspanningstest, wetenschappelijk onderbouwde trainingsrichtlijnen voor zowel recreatieve sporters als topatleten. Deelnemen is gemakkelijk: iedereen die op 6 januari een leuke foto van de cyclocross met #vubcross post op Facebook of Instagram, maakt kans.

Topsport en wetenschap gaan hand in hand

VUB draagt bij aan de professionalisering en ontwikkeling van (top)sport door middel van wetenschappelijk onderzoek. Zo richtte VUB het Brussels Laboratorium voor Inspanning en Topsport (BLITS) op, een door de Vlaamse overheid erkend sportkeuringscentrum. Niet alleen topsporters zijn welkom, (individuele) recreanten en sportclubs kunnen bij BLITS terecht voor een sportmedisch onderzoek en inspanningstests.

Het parcours voor zondag wordt volop klaargezet!

Total
271
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*