eddymerckxEr is al heel wat literatuur verschenen over het fenomeen Eddy Merckx, maar in dit boek lees je echt alles wat je over Merckx te weten kan komen.  Het is wellicht de laatste echt grote biografie  waar de meester zelf heeft aan meegewerkt en daarom alleen al de moeite om te lezen. Wat dit boek zo uniek maakt, is dat niet alleen zijn sportieve prestaties worden toegelicht, maar je leert ook de mens Eddy helemaal kennen. Je leest alles over zijn kindertijd: zijn eerste bijnaam, de geldnood van zijn ouders, zijn opvoeding, zijn idolen, waarom hij voor de fiets kiest, en nog zoveel meer. Ook zijn leven als amateur komt ruimschoots aan bod en vervolgens zijn het de profjaren die tot in detail worden beschreven. Het boek sluit gepast af met een passage over het opstarten van zijn fietsenbedrijf, een van zijn laatste dromen.

Wat dit boek zo leuk maakt, is dat je het gewoon kan openslaan en een korte passage kan lezen zonder te moeten nadenken waarover het precies gaat. En telkens kom je wel iets nieuws te weten. Deze klepper telt 419 pagina’s en is een fantastisch verzamelexemplaar. Eentje dat nooit te oud zal worden om er nog eens in te lezen. Auteur Johny Vansevenant heeft Eddy Merckx de voorbije jaren uren aan een stuk geïnterviewd, er is dus geen thema onbesproken gebleven.

WINWINWIN! WielerVerhaal mag van Uitgeverij Kannibaal een exemplaar weggeven aan een trouwe lezer. Om het boek ‘Eddy Merckx, de biografie’ te winnen, kan u het antwoord op onze prijsvraag tot 6 november doorsturen naar [email protected] Prijsvraag: In welke Vlaams-Brabantse gemeente groeide Eddy Merckx grotendeels op? Deze prijsvraag is afgelopen. De winnaar van het boek ‘Eddy Merckx, de biografie’ is Maryse Stevens uit Sint-Gillis-Waas (B). Proficiat! De winnaar wordt persoonlijk verwittigd en krijgt het boek toegestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*