het-veld-van-eerEen magnifiek eerbetoon aan 65 jaar WK cyclocross, dat is het boek ‘Het Veld van Eer’ van de hand van auteurs Mark Van Hamme en Luc Lamon geworden. Het begint al in 1924, wanneer Gaston Degy het eerste officieuze veld-WK achter zijn naam schrijft, en eindigt in Tábor 2015. waar Mathieu van der Poel zegeviert. Daartussen zitten nog 63 fantastische wereldkampioenschappen, het ene al wat fantastischer dan het andere, met prachtige winnaars die hun stempel hebben gedrukt op de crossgeschiedenis. Sylveer Maes, Erik en Roger De Vlaeminck, Erwin Vervecken en het spektakelwerk van nog een hele rist andere kampioenen komt aan bod. Het leuke is dat bij elk WK een korte terugblik wordt geworpen op de edities naast de elite, zoals de amateurs en de beloften. Zo duikt bijvoorbeeld ook de naam van Sven Vanthourenhout nog eens op. Heel wat leuke en nieuwe anekdotes krijgen een nieuw leven in dit verzamelwerk van uitgeverij Houtekiet.

WINWINWIN! WielerVerhaal mag alweer twee boeken weggeven aan echte crossliefhebbers. Om ‘Het veld van eer’ te winnen, kan u het antwoord op onze prijsvraag tot 15 december doorsturen naar [email protected] De prijsvraag: In welk jaar ploeterde Hennie Stamsnijder zich in het Spaanse Tolosa in de Nederlandse crossgeschiedenisboeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*