Staf Janssens maakte zijn Amerikaanse droom waar door met IJsboerke de grootste en bekendste ijsfabrikant van België te worden. Zijn liefde voor de fiets deed de Kempense selfmade man in de jaren zeventig zijn eigen ploeg opzetten. Uniek, want IJsboerke werd zo het eerste professioneel georganiseerde wielerteam van België. Het groeide uit van een bende kermiscoureurs tot een internationaal topteam met renners als Walter Godefroot en de Duitser Didi Thurau. Een boek vol boeiende IJsboerkeverhalen, met als extra een overzicht van de meest getalenteerde renners en een lijst met de 729 overwinningen die het team in zijn achtjarige leven boekte. Geschreven door Mark Vanlomeek en uitgegeven door Van Halewyck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*