PVDB_cover3DPaul Van Den Bosch komt uit het triatlon en coachte in al die jaren atleten uit diverse sporten. Maar ook het wielrennen is hem niet vreemd. Als grote man achter Sven Nys, maar ook als coach van Mario Aerts (met de saga rond Telekom) en nieuwbakken bondscoach Kevin De Weert, en later Tim Wellens. Ook trialbiker Kenny Belaey werkte onder zijn hoede. Dit is een intrigerend boek, opgefrist met inspirerende social media posts uit het verleden. Het boek leest supersnel, gewoon omdat het erg goed is geschreven en uiteraard ook omdat Van Den Bosch een topcoach is die weet waarover hij spreekt. En daarnaast: Van Den Bosch laat niet na zijn criticasters verbaal lik op stuk te geven. Koekjes van eigen deeg, heerlijk!

Natuurlijk springt voor ons als wielermania het hoofdstuk met Sven Nys er bovenuit. VDB vertelt over hoe hij bij Sven terecht kwam, hoe hij moest afrekenen met het veldritwereldje, de trouw van Nys ondanks de vele kritiek, diens legendarisch werkkracht en trainingsijver, het moeilijke seizoen na Nys’ privéproblemen, enzomeer. Ook komen verschillende hoogtepunten aan bod uit de roemrijke carrière van Nys, maar dan eens vanuit een andere invalshoek dan degene die we al kenden. Een meer dan boeiend hoofdstuk dus. Bovendien zijn er over het gehele boek verspreid nog tal van andere passages met en over Nys en andere coureurs. Dat maakt het ook voor de doorsnee wielerliefhebber bijzonder interessant.

In huis halen dus, dit boek!

WINWINWIN! WielerVerhaal mag alweer 2 exemplaren van de hand doen aan zijn trouwe lezers. Prijsvraag: ‘Wie belde naar Paul Van Den Bosch met de vraag of hij interesse had om Sven Nys te coachen?’ Stuur het antwoord met naam en volledige adresgegevens vóór 10 maart 2016 naar [email protected] en maak kans op dit prachtige boek! Deze wedstrijd is afgelopen. Het antwoord was: Isabelle Nijs. De winnaars zijn Kristien Van den Bossche uit Zele (B) en Maarten Vermeiren uit Zoersel (B). Zij worden persoonlijk verwittigd en krijgen een boek opgestuurd door de uitgeverij. Gefeliciteerd!

‘Coach voor het leven’ werd opgetekend door Thijs Delrue en is een uitgave van Uitgeverij Kannibaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*