Koersi2sReligieHet Wielermuseum in Roeselare heeft in samenwerking met Uitgeverij Kannibaal het prachtige werkje ‘Koers is Religie’ uitgegeven. Aan de hand van de 7 sacramenten wordt bewezen waarom wielrennen en geloof hand in hand gaan. Een boekje over religieuze ker(k)missen, dopingzondaars, mythische hellingen, bijgeloof, de blijde intrede, littekens als stigmata, apostels, de vloek van de regenboog, etc.. In de vorm van een bijbel, dus handig overal mee naartoe te nemen.

Bij de catechismus hoort ook ‘Le Tour Imaginaire’ van Jan Maes, een roman over de grootste wielerwedstrijd aller tijden. Een schitterend boekje voor iedereen die houdt van de wielersport en haar helden. Als extra horen bij dit alles ook nog 200 portretkaartjes met op de voorkant een knappe schets van een wielerheld en op de achterkant een beschrijving van de betreffende coureur. Van Eddy Merckx, Louison Bobet en Jean Stablinski over Pedro Delgado, Stan Ockers en Rik Van Looy tot Gerrie Knetemann, Robbie McEwen en Frank Vandenbroucke.

WINWINWIN! WielerVerhaal mag andermaal een exemplaar weggeven aan zijn trouwe lezerspubliek. Stuur het antwoord op onderstaande prijsvraag met naam en volledig adres vóór 24 maart 2016 naar [email protected] En de prijsvraag luidt: Hoe proberen veel renners het ongeluk dat het rugnummer 13 met zich zou meebrengen, te ontwijken? Deze prijsactie is afgelopen. De winnaar van het boek is Johnny Maeschalck uit Dilbeek (B) en wordt persoonlijk verwittigd. Voor wie deze keer niet gewonnen heeft, de bundel is nog steeds verkrijgbaar in de betere boekhandel. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*